Vlasotince

Vlasotince i narednih dana bez vode, povećava se broj cisterni 1

Vlasotince i narednih dana bez vode, povećava se broj cisterni

Zbog oštećenja više od 150 metara cevovoda i potkopane brane na vodozahvatu stanovnici Vlasotinca će i narednih dana biti bez vode, a direktor JKP Vodovoda Zvonko Ilić je najavio da će biti povećan broj cisterni za vodosnabdevanje.

"Sevap": Energija i kreativnost mladih sa juga Srbije 4

„Sevap“: Energija i kreativnost mladih sa juga Srbije

U vreme kad sve više mladih, nezadovoljnih državom i gradom u kome žive, odlazi iz zemlje, grupa mladih ljudi sa juga Srbije rešila je uradi nešto potpuno suprotno – ostala je u svom rodnom Vlasotincu, osnovala udruženje „Sevap“ i radi sve što je u njenoj moći da ga unapredi u svakom segmentu – kulturnom, estetskom, ekološkom.

Promocija knjige "Ete takoj..." 28. avgusta u Vlasotincu 5

Promocija knjige „Ete takoj…“ 28. avgusta u Vlasotincu

U Kulturnom centru Vlasotince u sredu 28. avgusta od 19 časova biće održana promocija knjige „Ete takoj – Vranjskom kaldrmom“ grupe autora. Učestvovaće autori iz Vranja, Bujanovca, Vlasotinca, Niša, Bele Palanke i Skoplja. 

Uhapšen Vlasotinčanin zbog nasilja u porodici 7

Uhapšen Vlasotinčanin zbog nasilja u porodici

Pripadnici policije u Vlasotincu u toku dana u sredu 13. juna uhapsili su M.M. (28) zbog postojanja osnova sumnje u izvršenju krivičnog dela nasilje u porodici i uz krivičnu prijavu ga priveli na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu.

Vlasotince bez vode 9

Vlasotince bez vode

U Vlasotincu danas od 11 sati nema vode, a u lokalnom Javno-komunlanom preduzeću (JKP) kažu da je razlog velika mutnoća reke nastala usled topljenja snega.

Pljačkaši prvi pucali na policiju

Pljačkaši prvi pucali na policiju

Policajac Miroslav Stamenković (27) i dva pljačkaša ubijeni su juče u razmeni vatre prilikom pokušaja pljačke zlatare u Vlasotincu, dok je treći pljačkaš uhapšen, saopštila je policija. U razmeni vatre oko 8.30 ujutru u zlatari Unca, policajac Stamenković iz Leskovca izgubio je život, a poginuli su i Darinko Vušurović (1982) iz Berana i Velibor Lutovac (1984) iz Bijelog Polja. Treći pljačkaš Adnan Šuntić (1991) iz Berana je uhapšen i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince. Šuntić je optužen za teško ubistvo i razbojništvo.

Žedni pored reke Vlasine

Žedni pored reke Vlasine

U Vlasotincu su ovoga leta žedni pored reke Vlasine, a izvesno je da vode neće biti dovoljno ni narednih dana i nedelja i zato u mnogim delovima ovog mesta pokušavaju sami da reše ovaj gorući problem!


Vlasotinačkom „Vodovodu“ 67.000 evra donacije

Vlasotinačkom „Vodovodu“ 67.000 evra donacije

Posredstvom ambasade Zemlje izlazećeg sunca u Srbiji, pre nekoliko dana uplaćena je donacija od 67.000 evra vlasotinačkom Vodovodu. Pomoć je namenjena za kupovinu specijalnog vozila za čišćenje i održavanje kanalizacione mreže, a ugovor o donaciji potpisan je u Beogradu, nekoliko dana pre velike katastrofe koja je zadesila Japan.


Za početak loza na 46 hektara

Za početak loza na 46 hektara

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 30.000 evra za obnovu vlasotinačkog vinogorja. Tog nimalo lakog posla prihvatila su se petorica žitelja ovog siromašnog kraja, među kojima je i dr Slavoljub Mitov, narodni poslanik.


Nagrade najboljim studentima

Nagrade najboljim studentima

„Ovo je mali znak pažnje studentima koji dobro uče, a naša je obaveza da stvorimo ambijent da se zaposle u rodnom kraju, kazao je Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince, prilikom uručivanja novčanih nagrada najboljim studentima sa područja ove nerazvijene opštine na jugu Srbije.


U zakup ponuđeno 300 hektara ukorovljenih zasada

U zakup ponuđeno 300 hektara ukorovljenih zasada

Vlasotince je decenijama bilo poznato kao vinogradarski kraj i nekada je ovde pod vinogradima bilo više od 2.000, a sada ih je oko 400 hektara. Godinama je sve količine grožđa preuzimalo DP „Podrumi“, ali to više ne čini i zato su mnogi vinogradi zarasli u korov.


PrvaPoslednja