Vlasotince

Promocija knjige „Ete takoj…“ 28. avgusta u Vlasotincu

U Kulturnom centru Vlasotince u sredu 28. avgusta od 19 časova biće održana promocija knjige „Ete takoj – Vranjskom kaldrmom“ grupe autora. Učestvovaće autori iz Vranja, Bujanovca, Vlasotinca, Niša, Bele Palanke i Skoplja. 

Uhapšen Vlasotinčanin zbog nasilja u porodici

Pripadnici policije u Vlasotincu u toku dana u sredu 13. juna uhapsili su M.M. (28) zbog postojanja osnova sumnje u izvršenju krivičnog dela nasilje u porodici i uz krivičnu prijavu ga priveli na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu.

Vlasotince bez vode

U Vlasotincu danas od 11 sati nema vode, a u lokalnom Javno-komunlanom preduzeću (JKP) kažu da je razlog velika mutnoća reke nastala usled topljenja snega.

Pljačkaši prvi pucali na policiju

Pljačkaši prvi pucali na policiju

Policajac Miroslav Stamenković (27) i dva pljačkaša ubijeni su juče u razmeni vatre prilikom pokušaja pljačke zlatare u Vlasotincu, dok je treći pljačkaš uhapšen, saopštila je policija. U razmeni vatre oko 8.30 ujutru u zlatari Unca, policajac Stamenković iz Leskovca izgubio je život, a poginuli su i Darinko Vušurović (1982) iz Berana i Velibor Lutovac (1984) iz Bijelog Polja. Treći pljačkaš Adnan Šuntić (1991) iz Berana je uhapšen i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince. Šuntić je optužen za teško ubistvo i razbojništvo.

Žedni pored reke Vlasine

Žedni pored reke Vlasine

U Vlasotincu su ovoga leta žedni pored reke Vlasine, a izvesno je da vode neće biti dovoljno ni narednih dana i nedelja i zato u mnogim delovima ovog mesta pokušavaju sami da reše ovaj gorući problem!


Vlasotinačkom „Vodovodu“ 67.000 evra donacije

Vlasotinačkom „Vodovodu“ 67.000 evra donacije

Posredstvom ambasade Zemlje izlazećeg sunca u Srbiji, pre nekoliko dana uplaćena je donacija od 67.000 evra vlasotinačkom Vodovodu. Pomoć je namenjena za kupovinu specijalnog vozila za čišćenje i održavanje kanalizacione mreže, a ugovor o donaciji potpisan je u Beogradu, nekoliko dana pre velike katastrofe koja je zadesila Japan.


Za početak loza na 46 hektara

Za početak loza na 46 hektara

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 30.000 evra za obnovu vlasotinačkog vinogorja. Tog nimalo lakog posla prihvatila su se petorica žitelja ovog siromašnog kraja, među kojima je i dr Slavoljub Mitov, narodni poslanik.


Nagrade najboljim studentima

Nagrade najboljim studentima

„Ovo je mali znak pažnje studentima koji dobro uče, a naša je obaveza da stvorimo ambijent da se zaposle u rodnom kraju, kazao je Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince, prilikom uručivanja novčanih nagrada najboljim studentima sa područja ove nerazvijene opštine na jugu Srbije.


U zakup ponuđeno 300 hektara ukorovljenih zasada

U zakup ponuđeno 300 hektara ukorovljenih zasada

Vlasotince je decenijama bilo poznato kao vinogradarski kraj i nekada je ovde pod vinogradima bilo više od 2.000, a sada ih je oko 400 hektara. Godinama je sve količine grožđa preuzimalo DP „Podrumi“, ali to više ne čini i zato su mnogi vinogradi zarasli u korov.


Trideset i pet godina ,,delio pravdu’’ bez primedaba!

Trideset i pet godina ,,delio pravdu’’ bez primedaba!

Ni u najgorem snu nisam mogao da pretpostavim da će mi se ovako nešto deseti posle tri i po decenije besprekorne sudijske biografije, da postanem bukvalno socijalni slučaj, kaže sudija Opštinskog suda u Vlasotincu Jordan Bogdanović, koji nije reizabran na tu dužnost, a da nevolja bude još veća, pored njega, bez posla, kao ekonomista u ugašenoj Jugobanci, pre nekoliko godina ostala je i njegova supruga Jana.

Devet decenija Tehničke škole u Vlasotincu

Devet decenija Tehničke škole u Vlasotincu

Odavno je poznato da je, uz Crnu Travu, Vlasotince najpoznatiji rasadnik građevinskih stručnjaka. To nije nimalo slučajno, jer se decenijama dunđerski zanat prenosio s kolena na koleno. Pravi rasadnik neimara je vlasotinačka Tehnička škola, koja je obeležila devet decenija postojanja. U ovoj školi sada se, pored građevinskih tehničara, obrazuju i tekstilci, pravni i ekonomski tehničari i pripremaju buduće zanatlije različitog profila.


Slovenci pomažu đake u Tegošnici

Slovenci pomažu đake u Tegošnici

Učenici Osnovne škole u vlasotinačkom selu Tegošnica, na samoj granici sa crnotravskom opštinom, imaće otvoreni bazen i po tome će biti jedinstvena u ovom kraju. Realizacija tog projekta trebalo bi da bude ostvarena naredne godine, a investitor je slovenačka kompanija „Interenergo“.

Briga o 2.000 invalida

Briga o 2.000 invalida

U vlasotinačkoj opštini evidentirano je 6.123 penzionera svih kategorija, a znajući da u ovoj komuni živi oko 33.000 ljudi, gotovo svaki peti stanovnik je na teretu PIO i ostalih fondova.


PrvaPoslednja