U Vlasotincu kompanija Gruner smanjuje broj radnika 1Foto: wikipedia / Vl

Kompanija „Gruner“ u Vlasotincu je danas saopštila da će zbog velikih poremećaja na globalnom tržištu morati da smanji broj zaposlenih, ali još ne zna koliko će od 715 postati višak.

„Zbog smanjenja broja radnika Gruner će u budžet Srbije vratiti deo novca od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu kako je poslovala i svih ovih godina“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da neće biti „oštećena ni jedna ugovorna strana, kako Srbija, tako i Opština Vlasotince“.

Iz „Grunera“ su naveli da je iz fabrike bez posla ostalo dvadesetak radnika uz obrazloženje da je reč o sporazumnom raskidu ugovora i pošto je početkom ovog meseca usledio drugi talas otkaza, kako radnici tvrde, njih 30.

S obzirom na to da je, kako su naveli iz Grunera, opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će se, nakon stabilizacije stanja na tržištu povećati i broj radnika.

„Gruner“ koji se bavi proizvodnjom releja, solenoida i aktuatora, najviše za industriju automobila, u Vlasotincu je 16 godina i do sada je sproveo tri projekta zapošljavanja, a problemi su nastali kod četvrtog projekta.

Sa Tehničkom školom „Gruner“ kontinuirano radi na projektu dualnog obrazovanja i adekvatnoj obuci mlađih, koji se već godinama zapošljavaju u Gruneru, nakon završene srednje škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari