Vukovar

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost 1

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost

Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba i Beograda, od drugog do četvrtog avgusta, organizovale su zajednički obilazak krajeva u Hrvatskoj koji su stradali tokom rata od 1991. do 1995. godine, kao i pre, tokom i nakon vojne operacije Oluja.

Vukovar: Privedeni Srbi zbog sumnje na ratni zločin 2

Vukovar: Privedeni Srbi zbog sumnje na ratni zločin

Policija u Vukovaru rano jutros odvela je pet Srba iz njihovih stanova, dvojicu zbog sumnje da su počinili ratni zločin, a trojicu na informativni razgovor jer sumnja da imaju informacije koje bi mogle biti od koristi za istragu, piše Jutarnji list.

Kitarović: Puno će još vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom 6

Kitarović: Puno će još vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru, na 26. godišnjicu stradanja i Dana sećanja na žrtve tog grada‚ da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će „puno vode proteći Dunavom pre nego što Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države“.

Mirovna akcija "Vukovar - ubijanje jednog grada" 7

Mirovna akcija "Vukovar – ubijanje jednog grada"

Povodom 26 godina od pada Vukovara, Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava organizovaće danas, 18. novembra, mirovnu akciju „Vukovar – ubijanje jednog grada“, u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, od 12 do 13 časova.

Priveden Vukovarac zbog fašističke poruke 9

Priveden Vukovarac zbog fašističke poruke

Vukovarska policija je privela 19-godišnjaka iz Vukovara zbog sumnje da je u tom gradu postavio nekoliko nalepnica na kojima je na engleskom napisano „Srpsko porodično stablo“ sa slikom stabla na kojem visi čovek i dete.

Čanak: Huligani ne smeju biti jači od države 10

Čanak: Huligani ne smeju biti jači od države

Nepoznati počinioci porazbijali su šest izloga u kojima su se nalazile umetničke fotografije, sa izložbe „Vukovar ubijanje jednog grada“, postavljene prošlog meseca povodom 25. godišnjice ratnog razaranja Vukovara.

FHP: Bez pravosnažne presude za Vukovar 11

FHP: Bez pravosnažne presude za Vukovar

Fond za humanitarno pravo (FHP) saopštio je danas da se 20. novembra navršava 25 godina od zločina počinjenog na poljoprivrednom dobru „Ovčara“ kod Vukovara.

Hrvatska obeležava Dan ponosa i sećanja 13

Hrvatska obeležava Dan ponosa i sećanja

Cela se Hrvatska sliva u Vukovar uoči dana ponosa i sećanja. Kako javlja HRT, očekuje se da će sutra u Koloni sećanja biti rekordan broj ljudi, a u njoj će koračati i celi državni vrh.

Pupovac: Protiv onih koji vode u prošlost 14

Pupovac: Protiv onih koji vode u prošlost

Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i kandidat za saborskog zastupnika Milorad Pupovac rekao je da oni koji budu hteli da vode Hrvatsku natrag u prošlost,a ne u budućnost neće dobiti podršku SDSS u postupku sastavljanja nove većine u Hrvatskome saboru.

"Vlažnost" u konkurenciji za nagrade 15

"Vlažnost" u konkurenciji za nagrade

Jubilarni, deseti Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja, ove godine će se održati od 22. do 27. avgusta, na deset lokacija u četiri grada.

PrvaPoslednja