Vukovar

Čuvari nosača informacija 3

Čuvari nosača informacija

Na 29. godišnjicu zauzimanja Vukovara od strane JNA, 18. novembra 2020. godine, Fond za humanitarno pravo (FHP) je javnosti predstavio dosije o logorima na teritoriji Srbije u kojima su tokom 1991. i 1992. godine bili zatočeni Hrvati zarobljeni na području istočne Slavonije.

Vučić treba da se pokloni žrtvama ako želi pomirenje 4

Vučić treba da se pokloni žrtvama ako želi pomirenje

Burne reakcije u domaćoj javnosti izazvalo je to što je Veran Matić, kao specijalni izaslanik predsednika Srbije, u Vukovaru odao počast hrvatskim i srpskim žrtvama rata a zatim i učestvovao u obeležavanju Dana sećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sećanja na žrtve Vukovara.

Osumnjičeni da su bili u "špaliru smrti" 5

Osumnjičeni da su bili u „špaliru smrti“

Dvojicu muškaraca uhapšenih u sredu u Negoslavcima policija je prijavila za ratni zločin, a sumnjiče ih da su kao pripadnici srpskih paravojnih snaga 20. novembra 1991. bili u takozvanom špaliru smrti na Ovčari, kroz koji su prolazili zarobljenici iz okupiranog Vukovara.

Pupovac upozorio na kontinuirane međuetničke sukobe u Vukovaru 6

Pupovac upozorio na kontinuirane međuetničke sukobe u Vukovaru

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) iz Hrvatske Milorad Pupovac poručio je danas, na vanrednoj konferencije za medije sazvane zbog napada na dvojicu mladića srpske nacionalnosti, da nije došao da govori kako ko mora da raditi svoj posao već da upozori na kontinuirane međuetničke sukobe.

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost 7

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost

Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba i Beograda, od drugog do četvrtog avgusta, organizovale su zajednički obilazak krajeva u Hrvatskoj koji su stradali tokom rata od 1991. do 1995. godine, kao i pre, tokom i nakon vojne operacije Oluja.

Vukovar: Privedeni Srbi zbog sumnje na ratni zločin 8

Vukovar: Privedeni Srbi zbog sumnje na ratni zločin

Policija u Vukovaru rano jutros odvela je pet Srba iz njihovih stanova, dvojicu zbog sumnje da su počinili ratni zločin, a trojicu na informativni razgovor jer sumnja da imaju informacije koje bi mogle biti od koristi za istragu, piše Jutarnji list.

Kitarović: Puno će još vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom 12

Kitarović: Puno će još vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru, na 26. godišnjicu stradanja i Dana sećanja na žrtve tog grada‚ da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će „puno vode proteći Dunavom pre nego što Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države“.

Mirovna akcija "Vukovar - ubijanje jednog grada" 13

Mirovna akcija "Vukovar – ubijanje jednog grada"

Povodom 26 godina od pada Vukovara, Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava organizovaće danas, 18. novembra, mirovnu akciju „Vukovar – ubijanje jednog grada“, u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, od 12 do 13 časova.

Priveden Vukovarac zbog fašističke poruke 15

Priveden Vukovarac zbog fašističke poruke

Vukovarska policija je privela 19-godišnjaka iz Vukovara zbog sumnje da je u tom gradu postavio nekoliko nalepnica na kojima je na engleskom napisano „Srpsko porodično stablo“ sa slikom stabla na kojem visi čovek i dete.

PrvaPoslednja