Avanture jedne porodice 1

Reč je o nastavku romana Putujući cirkus koji je ranije objavljen u istoj ediciji. U romanu Put pod noge porodična odiseja vodi Čarlsa u Francusku, u duboku unutrašnjost, od koje se on najpre užasava, da bi ubrzo otkrio neodoljive čari igre i radosnog odrastanja. Osim Francuske, u kojoj će se mesecima zadržati, ova porodica putovaće i kroz Španiju i Italiju.

Ovaj roman Dejvida Homela proglašen je za najbolju knjigu za decu i tinejdžere po izboru Kanadskog centra za dečju knjigu, a bio je i u najužem izboru za književnu nagradu Stenovite planine. Kritika ga je ocenila kao savršeni nastavak poznate serije romana za decu i mlade. „Pun vrcavog humora, ovaj roman imaće veliki uspeh“, napisao je kritičar lista Globe and Mail.

U Putujućem cirkusu Čarlija i njegovu porodicu nemirni putnički duh vodi na putovanje po Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, najviše po jadranskoj obali i ostrvima. Put pod noge i Putujući cirkus deo su izuzetno popularnog serijala romana o jednoj otkačenoj, radoznaloj porodici i njihovim putovanjima po svetu. Arhipelag će tokom ove godine objaviti i novi nastavak ove serije o avanturama jedne porodice, roman Leto u gradu.