Međutim, DNK 1

Za razliku od većine najpoznatijih srpskih i novosadskih književnih publikacija, Međutim, DNK će u trenutnom obliku biti isključivo internet magazin, a tekstovi su čitalačkoj publici dostupni od 25. decembra na adresi www.medjutim.dnk.org.rs.

Kao živa platforma prilagođena savremenom čitaocu, časopis će biti okrenut pre svega ažurnoj i informativnoj književnoj kritici, odnosno praćenju novih izdanja domaće i strane književne produkcije. Na taj način, ovaj e-časopis će kroz česte, obrazovne i za širu publiku prijemčive tekstove pružati informacije koje je čitalačka publika ranije mogla nalaziti u književnoj kritici objavljivanoj u dnevnim novinama.

Uz književnu kritiku, Međutim, DNK će objavljivati i autorske tekstove iz različitih oblasti književne kulture. Pisani u obliku kolumne, temata ili feljtonističkih serijala, takvi članci baviće se novim pogledima na srpsku, evropsku i svetsku književnu tradiciju, kao i praćenjem uzbudljivih fenomena u književnosti ranog 21. veka. Kao i u slučaju kritike, autorske kolumne u Međutim, DNK neće potpisivati isključivo članovi Društva novosadskih književnika, već i drugi relevantni novosadski, srpski, regionalni itd. književni stvaraoci i radnici.