Nema Sajma, ima knjiga 1

Nakon prošlonedeljne objave IK Vulkan izdavaštvo da će ove godine održati svoj 2. Sajam knjiga, od 11. do 17. oktobra na 32 lokacije u Srbiji, specijalnu akciju Nema Sajma, ima knjiga, koja će trajati od 15. do 31. oktobra, organizovala je i IK Arhipelag.

Ova kuća posebne pogodnosti obezbedio je za članove Kluba čitalaca Arhipelag i za one koji će to postati tokom ove akcije.

Prvi će uživati sajamske i posebne klupske cene, popust od 40 odsto, a za tri i više knjiga 45.

Za kupovine veće od 3.000 dinara sledi poklon u vidu stihova iz neke od izabranih pesama Džejmsa Džojsa, Rastka Petrovića, Čarlsa Simića ili Jelene Lengold (po izboru).

Pesme na magnetu nastale su u koprodukciji sa Magnetopoezijom.

Čitaoci mogu da poruče knjige za koje se odluče posredstvom sajta www.arhipelag.rs, a dostava je besplatna na teritoriji Srbije za porudžbine veće od 1.000 dinara.

Tokom ove akcije čitaoci će imati sajamske cene (20 odsto popusta) na sve knjige Arhipelaga u knjižarama u više od 50 gradova u Srbiji.

„Dok su ranijih godina čitaoci iz svih krajeva Srbije dolazili na jednom mesto, na Sajam knjiga, da vide nove knjige i kupe ih po sajamskim cenama, već drugu godinu to zbog pandemije koronavirusa, nažalost, nije moguće. Ali ako nije moguć Sajam knjiga iz epidemioloških razloga, potreba za knjigama nije nestala. Arhipelag je odlučio da ostane na strani svojih čitalaca koliko god da se okolnosti menjaju, jer znamo i svakog dana se neprestano iznova uveravamo da su i čitaoci na našoj strani. Ako nema Sajma knjiga, koji u ovim okolnostima nije moguć, ima knjiga, ima dobre volje i ima potrebe za međusobnim razumevanjem“, kažu u Arhipelagu.

Svoj Sajam knjiga organizuje i novosadska Čarobna knjiga, takođe, između 15. i 31. oktobra.

Pored dobropoznatih strop i kniiževnih izdanbja, Čarobnjaci nude 18 najnovijih naslova, sve uz popust od 33 odsto, plus posebne akcije vezane za kupovinu većeg broja knjiga ili stripova.

Neki od najatraktivnijih su strip-albumi Bluberi 4 i 5, Tornjevi Boa-Morija 2 i 3, Sendmen Nila Gejmena, Talični Tom 1… te najnovija knjiga za decu Džoan Ketlin Rouling Božićna igračka, i ilustrovane varijante Dine i Sage o Vešcu.

Tu su i dva romana – Na putu Vladana Jovanovića ii Bila jednom jedna žena koja je želela da ubije dete iz komšiluka Ljudmile Petruševske.

Veliki sajam ČK održava se u striparnicama Čarobne knjige u Beogradu i Nišu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige Bulevar Books u Novom Sadu, u striparnici Alan Ford (stripski naslovi), kao i na sajtu ovog izdavača.

I Laguna i Delfi knjižare, četvrtu godinu za redom, organizuju Sajamske dane od 15. do 31. oktobra. Sajam se odvija u svim Delfi i Laguninim knjižarama, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Popusti tokom sajamskih dana kreću se i do 80 odsto.

Sajamske dane obeležiće i posebni žanrovski dani tokom kojih će kupci knjiga određenog žanra na poklon dobiti vaučer za mesečnu pretplatu na Eden Books, uz mogućnost da kodove iskoriste do 30. novembra.

Žanrovski dani za naslove iz oblasti publicistike traju 15. i 16. oktobra, za knjige za decu – 20. i 21. oktobra, za ljubavne i istorijske romane, kao i za drame – 22. i 23. oktobar, dok će knjige domaćih autora biti u fokusu 27. i 28. oktobra.

Sam kraj Sajamskih dana, od 29. do 31. oktobra, biće rezervisan za knjige iz žanra trilera, fantastike, horora i tinejdž literature. Takođe, veliki broj pisaca Lagune potpisivaće knjige čitaocima.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.