Zabibereno neopisivom hrabrošću 1

Nedavno je, u izdanju “Odiseje”, objavljen završni deo trilogije o Ajvi Poket – nakon “Zaustavite Ajvi Poket” i “Samo ne Ajvi Poket”, pred čitaocima je “Donesite mi glavu Ajvi Poket” Kejleba Krispa. Ilustracije za ovaj serijal potpisuje Barbara Kantini, a prevođenjem s engleskog bavila se Sandra Bakić Topalović.

Otkako je dobila Satni dijamant, Ajvi Poket su progonili, prevarili, kidnapovali, zatvorili u ludnicu i prepustili prilično groznim usvojiteljima. Srećom, Ajvi se uvek dočeka na noge – ipak je krasi urođeni instinkt preplašenog zeca.

Uzdajući se u moć Satnog dijamanta, Ajvi polazi da spase svoju najbolju prijateljicu, Rebeku, zarobljenu u paralelnom svetu.

Ali zdravlje je izdaje, neki čovek u belom odelu je prati kud god da krene a porodica Baterfild kuje novu zaveru da je se otarasi.

Uz nekoliko trikova u rukavu i urođeni instinkt majstora prerušavanja, Ajvi je sigurna da može nadmudriti neprijatelje i uspešno okončati najsmeliju akciju spasavanja koja je ikad postojala.

U burnoj završnici trilogije o Ajvi Poket čitaoce čeka avantura koja ostavlja bez daha, zabiberena neopisivom hrabrošću i nezamislivim opasnostima, ali i konačni odgovor na pitanje: Ko je zaista Ajvi Poket?

Kejleb Krisp zapravo je pseudonim australijskog pisca Stivena M. Džajlsa pod kojim su objavljene avanture devojčice Ajvi Poket.

Džajls se u Australiji proslavio avanturističkim knjigama za decu pisanim po uzoru na gotske romane, od kojih su najpoznatiji serijali “Sajlas i Vinterbotomovi” (2009), “The Vulture of Sommerset” (2010), “The Death (and Further Adventures) of Silas Winterbottom” (2010) i “Ajvi Poket” (2015, 2016, 2017).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.