Danas podkast: Sećanja novinara Danasa na 5. oktobar 2000. godine 1

Nova, specijalna epizoda podkasta Danasa posvećena 20. godišnjici petooktobarskih promena dostupna je na platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts i Stitcher.

Prošlo je 20 godina od demokratskih promena u Srbiji koje su usledile nakon masovnih protesta u Beogradu 5. oktobra 2000. godine.

Naša aktuelna kolumnistkinja i urednica Safeta Biševac tada je bila urednica unutrašnje rubrike u Danasu, a izvršna direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Izabela Kisić tog dana je kao reporterka našeg lista izveštavala sa ulica Beograda.

O tome kako pamte taj dan i koliki je njegov značaj za Srbiji sa njima je razgovarala autorka podkasta Selena Kosorić.

Celu epizodu poslušajte na OVOM LINKU.

powered by Sounder

Redovna epizoda podkasta Danasa zakazana je za nedelju 11. oktobra.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Danas podkast: Sećanja novinara Danasa na 5. oktobar 2000. godine”

  1. Urednik unutrasnje rubrike Danasa tog 5.oktobra (a od marta 2000. godine, a posle Safete) bio je Zlatko Cobovic, ali nije bio upisan u impresum lista.
    On je bio i autor redakcijskog komentara u broju od 4.oktobra u kojem je u nagovestena narodna pobuna protiv milosevica.
    Ovo mogu da potvrde i Grujica Spasovic tadasnji glavni urednik, Jelka Jovanovic, tadasnja sefica deska, i drugi koji su u to vreme bili u redakcijskom kolegijumu i radili u Danasu, pa i Safeta.

  2. Ispravka : redakcijski komentar koji je napisao tadasnji urednik unutrasnje Danas, objavljen je bas 5.oktobra 2000., na dan pobune.

  3. „…Prošlo je 20 godina od demokratskih promena ..“ Nisu to bile nikakve „demokratske promene“ vec kontrarevolucija na revoluciju 1941-45. Na takvim samoobmanjivanjima nista dobro ne moze da se napravi. Moze samo zlo kome svedocimo svakodnevno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.