Šta je Danas na meniju, Danas podkastFoto: Danas

„Šta je Danas na meniju?“ je novi Danasov podkast koji publici pruža jedinstveni uvid u atmosferu koja vlada u redakciji Danasa. Povod za okupljanje je naručivanje hrane, a dok čekamo da hrana stigne – pretrešćemo aktuelne teme i prokomentarisati ih uz bezbroj digresija.

Pitanje „Šta je Danas na meniju?“ jedno je od ključnih pitanja koje u toku radnog dana postavimo svojim kolegama.

Ono je povod da se na pauzi okupimo i uz omiljenu hranu u opuštenoj atmosferi prodiskutujemo o najnovijim vestima, aktuelnim temama i malo se opustimo od stresa redakcijske svakodnevice.

Upravo je ovo pitanje – „Šta je Danas na meniju?“ poslužilo kao inspiracija za okvir novog koncepta Danas podkasta.

Šta je Danas na meniju: O čemu smo razgovarali u šestoj epizodi novog Danas podkasta?

U šestoj epizodi podkasta „Šta je Danas na meniju?“ smo razgovarali o temi koja je već neko vreme u žiži javnosti – akušerskom nasilju. Može li država da uradi nešto povodom akušerskog nasilja, treba li pooštriti kazne i šta mi kao pojedinci možemo da uradimo? Takođe, kako smo došli do tolikog jaza između državnog i privatnog zdravstva, odnosno, da li se sistematski radilo na urušavanju državnog zdravstva? Osim toga, dotakli smo se i toga što se jedna državna bezbednosna služba zabranila pevačici Selmi Bajrami ulazak u Srbiju. Za sam kraj, zamislili smo kako bi mogla da izgleda Srbija 2027. godine, pa vas pozivamo da nam pozajmite četrdesetak minuta svog života (može i manje ako nas ubrzate, ali ćemo onda baš smešno zvučati).

Celu epizodu možete da pogledate na snimku u okviru ovog teksta, a ona je takođe dostupna i na YouTube kanalu Danasa i podcast platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher i Spotify. Potrebno je da u pretrazi upišete Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari