1 od 5 miliona: Brnabić da prestane da se sveti Šapčanima i omogući rad privremene bolnice 1Foto: Beta/EMIL VAS/EV

Pokret „1 od 5 miliona“ zatražio je danas od premijerke Ane Brnabić da pod hitno omogući otvaranje privremene bolnice u Šapcu za smeštaj lakše obolelih od korona virusa, koja, kako navode, opremljena stoji već nedeljama, ali „zbog evidentno politikantskih kalkulisanja republičke vlasti nije stavljena u upotrebu“.

„Pozivamo predsednicu Vlade da se makar u vreme pandemije suzdrži od jurišanja na titulu „Vučićev omiljeni poltron“- očigledno jedine discipline u kojoj je uspešna – i prestane da se sveti politički „nepodobnima“, u ovom slučaju Šapčanima“, navodi 1 od 5 miliona i podseća da je lokalna vlast u Šapcu, uprkos pokušaju opstrukcije najpre od strane ministra odbrane Aleksandra Vulina, a potom i drugih eksponenata SNS-a, uspela da obezbedi potrebnu opremu za prihvat lakše obolelih, ali ne i dozvolu da se privremena bolnica pusti u rad.

„U vreme kada sve resurse treba staviti u zbrinjavanje ljudi, ovo je nezapamćen čin nebrige, gaženja ljudske solidarnosti i potvrda da SNS ne preza od toga da čak i obolele stavlja kao ulog u svom izopačenom političkom nadigravanju“, ističe Pokret 1 od 5 miliona u saopštenju.

Dodaju da kao pokret pružaju punu podršku Šapčanima i naporima njihovog gradonačelnika Nebojše Zelenovića da u uslovima pandemije smrtonosnog virusa stave sve raspoložive resurse u zaštitu zdravlja ljudi.

„Od Ane Brnabić, predsedavajuće „zdravstvenim“ Kriznim štabom, zahtevamo da postupi odgovorno i omogući Šapčanima sa lakšom kliničkom slikom zaraze koronavirusom da budu smešteni u bolnici u svom gradu, kad već postoje svi uslovi za to. U suprotnom, ostaće upisana u sramnu istoriju svoje partije kao kreatura koja se čak i bolesnim ljudima i njihovim porodicama sveti samo zato što nisu niti će glasati za SNS“, dodaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari