"1 od 5 miliona": Krajnje je vreme da se cela opozicija ujedini 1Ilustracija Foto: Jedan od pet miliona

Pokret “1 od 5 miliona” saopštio je da poziva celokupnu opoziciju na zajedničko delovanje jer nasuprot sebe i nasuprot Srbije „imaju gangsterski režim koji je ponovo odlučio da narod utamniči na više od 48 sati“.

Pokret napominje da su pojedine opozicione organizacije, „nakon najavljene još jedne Vučićeve tamnice, zakazale proteste za sutra – u različitim terminima i na različitim mestima“.

Takvim neusaglašenim delovanjem rizikuje se rasipanje snage ljudi, razvodnjavanje protesta i stvaranje još većih podela u opozicionom delu javnosti. Iz tog razloga pokret „1 od 5 miliona“ poziva celokupnu opoziciju i javnost da se ujedine u protestu u svakom smislu.

U saopštenju pokreta „1 od 5 miliona“, između ostalog, navodi se da Vučićev Krizni štab prikriva broj umrlih i zaraženih, da su naredili ljudima da nose maske, a nisu spustili cene istih i učinili ih dostupnim svima.

„Novim tamničenjem pokušavaju da sakriju sopstvenu odgovornost za bujanje epidemije, a jedino što će postići jesu gužve u prehrambenim prodavnicama i još veće izlaganje ljudi riziku. Iako su obećali, studente u studentskim domovima nisu testirali na korona virus. Najavom tamnice oteraće ih kućama, njih oko 55.000 hiljada, i rizikovati prenošenje virusa po celoj Srbiji – ne krivicom studenata“, smatraju u pokretu „1 od 5 miliona“.

Takav režim koji se svesno poigrava životima ljudi, opasniji je i od same korone. Zato otpor mora biti jedinstven. I zato je sada krajnje vreme da cela opozicija potisne svoje pojedinačne interese i ujedini se u borbi protiv neprijatelja koji, kako politički tako i životno, ubija Srbiju, zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, Savez za Srbiju najavio je protest protiv policijskog časa za sredu, 8. jul u 18 sati na Platou Filozofskog fakulteta u Beogradu.

DJB upozorava Vladu Srbije i predsednika SNS-a da se repriza prolećnog maltretiranja građana ovog leta neće prikazivati.

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je večeras da su mere najavljene za borbu protiv epidemije korona virusa „samo alibi“ i služe za „zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari