Aleksandra Jerkov saslušana u policiji zbog prijave Lutovca 1Foto:FoNet/ Zoran Mrđa

Narodni poslanik i potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov saslušana je danas u Upravi policije za Beograd, povodom krivične prijave predsednika DS Zorana Lutovca.

Aleksandra Jerkov je bila na saslušanju nešto više od sat vremena, a novinarima je izjavila da je ovo prvi put u njenoj političkoj karijeri, ali i u čitavom životu, da je bila na saslušanju u policiji zbog krivične prijave, koju, u ovom slučaju nisu podneli njeni politički protivnici već oni koji bi trebalo da budu njene stranačke kolege.

Ona je kao neozbiljne odbacila navode krivične prijave Zorana Lutovca, da je ona učestvovala u falsifikovanju potpisa dela članova Glavnog odbora DS, koji su na taj način tražili vanrednu sednicu ovog stranačkog organa. Dodala je da je Sekretarijat stranke proverio validnost prikupljenih potpisa.

Kasnije je, kako je navela, iz medija saznala da je nekoliko potpisnika pod nerazjašnjenim okolnostima povuklo svoje potpise, ali je naglasila da su i pored toga Sekretarijat i Statututarna komisija DS ustanovili da postoji dovoljan broj potpisa za sazivanje sednice Glavnog odbora DS.

Aleksandra Jerkov saslušana u policiji zbog prijave Lutovca 2
Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Jerkov je izjavila da se protiv nje i dela članova Glavnog odbora DS vodi „strašna kampanja“, zbog toga što upozoravaju da stranka gubi svoju politiku.

Ona tvrdi da predsednik DS Zoran Lutovac na ovaj način pokušava da ih uplaši i ućutka i dodaje da veruje da DS mora da se odupre desničarskoj politici, antimigrantskim stavovima i udaljavanju od evropskih integracija.

Aleksandra Jerkov je istakla da je veoma zanimljivo da su nadležni organi, samo nekoliko dana pošto je podneta krivična prijava, nju pozvali na saslušanje.

Ona je sa druge strane, pomenula slučaj njene krivične prijave protiv lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, zbog ugrožavanja njene lične bezbednosti i podsetila da nadležni organi u tom slučaju, ni posle godinu dana po podnošenju krivične prijave, nisu saslušali lidera radikala po navodima prijave.

Ispred zgrade Uprave beogradske policije u ulici Despota Stefana podršku Aleksandri Jerkov dao je deo članova Glavnog odbora DS kao i istaknutih članova stranke, među kojima su
bili potpredsedik DS Dragoslav Šumarac, Branislav Lečić, Balša Božović, Slobodan Milosavljević.

Zoran Lutovac je izjavio danas  da postoji neformalna grupa koja u saradnji sa režimom pokušava da preotme stranku i okrene je prikrivenoj ili otvorenoj saradnji sa Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari