Aleksić: Bojkotovaćemo izbore, jer fer uslovi moraju važiti devet meseci, a ne eventualno 45 dana 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je Srbija u velikoj političkoj krizi koja se ne može rešiti ako vlast ne bude stvorila uslove za održavanje fer izbora, koji mogu važiti devet meseci, uz čvrste garancije za sprovođenje tih uslova.

„Nije suština u 45 dana kampanje. Sve i da protekne pod savršenim uslovima i da to potvrdi i OEBS, mi nećemo učestvovati na takvim izborima, jer je režim u kampanji svih 365 dana već sedam godina. Zar neko zaista misli da se za 45 dana može promeniti nešto što gledamo već punih sedam godina“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da sadašnji ambijent koji stvara režim vodi u širenje agresije i nestabilnosti, što nije potrebno nikome, a najmanje vlastima.

„Mi smo u državi pod okupacijom i u takvom ambijentu nema izbora, nego samo brutalne krađe građana, jer nema ponude između kojih opcija da biraju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da će stranke koje će izaći na izbore, a nisu deo vladajuće koalicije, zapravo podržati režim, i da će to učiniti iz ličnih ili partijskih interesa, a vlast će „moći da kaže kako ima opoziciju“.

„Ako bi cela opozicija bojkotovala izbore, tada bismo ogolili diktaturu u kojoj živimo. Opozicione stranke koje najavljuju učešće na izborima više napadaju nas, koji smo za bojkot, nego režim, a podržavaju Vučića više nego SPS. Režimski tabloidi više napadaju SPS nego opoziciju koja će izaći na izbore“, naveo je Aleksić.

„Izbori na proleće 2020. godine će napraviti hirurški preciznu podelu između onih kojima nije stalo do privilegija i spremni su da se žrtvuju i onih koji izlaskom na izbore podržavaju sistem. Mi ćemo se sa građanima boriti i izboriti za slobodu, jer ne bojkotujemo samo izbore, nego ceo nakaradni sistem naprednjačke vlasti“, naveo je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari