Aleksić: Đukanović brani Koluviju, dokaz da je vrh vlasti umešan u aferu Jovanjica 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je nakon saznanja da je narodni poslanik i funkcioner SNS-a, advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog u slučaju „Jovanjica“ Predraga Koluvije u procesu pred Specijalnim sudom potpuno jasna sprega vlasti i kriminalne grupe koja se bavila najvećom proizvodnjom marihuane u Evropi.

„Ako je iko sumnjao da je vrh vlasti umešan u tu aferu, sada više nema razloga za bilo kakvu sumnju, jer je sve jasno od trenutka kada je Đukanović prihvatio da brani Koluviju, i tu se kriju odgovori na sva sporna pitanja. Đukanović se izdaje za ličnog prijatelja Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, on je jedan od glasnogovornika SNS-a, a takođe zastupa i Andreja Vučića u sporu protiv mene“, rekao je Aleksić, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Aleksić je istakao da je „očigledno da je Đukanović na zadatku“ kako bi kao direktan učesnik procesa pred Specijalnim sudom mogao da svojim šefovima daje blagovremene informacije da bi oni mogli da „preduzmu mere i sakriju istinu“.

Povodom predloga advokatice Koluvijine grupe Zore Dobričanin Nikodinović da Aleksić bude pozvan kao svedok u tom procesu, potpredsednik Narodne stranke je rekao da će se, kao i uvek, odazvati pozivu državnih organa.

„Očekivao sam da me pozovu da dam iskaz i po prijavi koju sam podneo protiv gradonačelnika Novog Sada i Miloša Vučevića zbog lažnog prijavljivanja i ometanja pravde“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari