Aleksić: Dokument evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova uopšten 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić potvrdio je danas da je ta partija dobila dokument evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova i naveo da je tekst „uopšten, ali da može da bude osnova da se kroz razgovor dođe do dogovora“.

U izjavi agenciji Beta, Aleksić je rekao da Narodna stranka nije ni imala prevelika očekivanja od tog dokumenta ali da će se Predsedništvo stranke u petak, 10. septembra, izjasniti o njemu i da će saopštiti koje će dalje korake preduzeti po tom pitanju.

Aleksić nije želeo da govori konkretno o detaljima tog dokumenta, već je samo insistirao da je njegov sadržaj „uopšten“.

„Taj dokument dodiruje određene teme koje su nama važne, ali sa puno opštih mesta“, rekao je on.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je veliki problem to što je EU „načinila veliki ustupak predstavnicima vlasti“ kada im je dokument dostavila još u petak, pa je tokom vikenda sve moglo da bude usklađeno sa Aleksandrom Vučićem.

„To pokazuje da mi, kao predstavnici opozicije, nismo ravnopravni učesnici i ostaje da se vidi da li će taj ustupak koji je napravljen režimu da bude amortizovan na nekoj drugoj strani“, rekao je on.

List Nova u današnjem izdanju navodi da je dokument koji su evroparlamentarci predstavili opoziciji „razočaravajuć“, odnosno da predstavlja „jedno veliko ništa“ i da evropski posrednici najverovatnije nisu dobili ozbiljnu podršku da isporuče ambiciozni dokument i čvrsto nastupe u pregovorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari