Aleksić: Izmene zakona o Moravskom koridoru ili smenjivanje Zorane Mihajlović 1Foto: Narodna stranka

„Zašto je cena izgradnje povećana za čak 300 miliona evra ako je iz obrazloženja Predloga zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora jasno da još nije izrađen projekat? Ko je i na osnovu čega procenio da je cena 800 miliona evra“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi, navodi Narodna stranka.

Zorana Mihajlović mesecima ćuti i ne odgovara na pitanje zašto je cena povećana za 300 miliona evra u odnosu na projekat iz 2013. godine za istu trasu i istu dužinu puta, istakao je Aleksić.

Aleksić je upitao i na osnovu čega je Zorana Mihajlović potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom „Behtel“ ako je ovim predlogom zakona predviđeno formiranje radne grupe za izbor strateškog partnera.

„To nije radna grupa za izbor strateškog partnera, nego radna grupa za izbor ’Behtela’, sa kojim se Zorana Mihajlović već dogovorila da će dobiti posao. Zašto se strateški partner ne bira na tenderu“, pitao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je potrebno ili promeniti predlog zakona ili poništiti memorandum o razumevanju, i dodao da je predložio amandman na predlog zakona po kojem bi izvođač bio izabran u skladu sa propisima o javnim nabavkama, odnosno na tenderu u nadmetanju više ponuđača.

„Nemamo ništa protiv izgradnje autoputa, ali imamo protiv pljačke građana. U Srbiji su u vrhu vlasti lažovi i pljačkaši, koji ne znaju ništa drugo osim da narodu otimaju novac. Bliži se vreme kada će odgovarati i Zorana Mihajlović i njeni nalogodavci“, istakao je Aleksić.