Aleksić: Ko su donatori i sponzori BIA, da li je Jovanjica opremila dva centra BIA? 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Miroslav Aleksić, potpredsednik i poslanik Narodne stranke pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se odrekne imuniteta, kako bi mogao da ga tuži za sve uvrede i klevete izrečene na njegov račun da je secikesa, budala, ološ, a sve zbog razotkrivanja afere Jovanjica.

Aleksić je obećao da će se, ukoliko Vučić to učini, i sam odreći poslaničkog imuniteta kako bi predsednik mogao da ga tuži ako misli da je lagao o slučaju Jovanjica.

Prema njegovim rečima to je fer ponuda. On je rekao i da od nadležnih organa još čeka odgovor kolika je vrednost zaplenjene marihuane sa poljoprivrednog dobra Jovanjica i gde se danas nalazi 65 000 stabala maruhuane sa 12 hektara.

„Pitam i direktora Bezbednosno informatiovne agencije Bratiuslava Gašića da li je tačno da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija učestvovao u opremanju dva centra BIA, a ako jeste šta je zauzvrat dobio . I šta inače dobijaju donatori BIA poput Jovanjice i Knez petrola. Interesuje me i zbog čega ovog decembra BIA nije organizovala tradicionalno veče donatora, a od direktora BIE očekujem i odgovor da li i njegove kolege iz regiona i Evrope traže donatore i sponzore“, naveo je Aleksić, upitavši i ministra poljoprtivrede Branislava Nedimovića kada će konačno da odgovori na njegovo poslaničko pitanje da li je Jovanjica dobijala podsticajna sredstva iz ministarstva i o kolikoj sumi se radi . On je rekao da je odavno istekao zakonski rok u kome je trebalo da dobije zvaničan odgovor iz ministarstva .

Govoreći o poseti vlasnika Jovanjice Predraga Kuluvije Moskvi u privrednoj delegaciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Aleksić je kazao da je posle toga usledila poseta ruske delegacije Jovanjici u kojoj su bili predstavnici Moskve i trgovinskih lanaca. Domaćin delegaciji bio bivši savetnik predsednika Srbije Dragan Glamočić i pitao da li je on bio svestan da rusku delegaciju vodi na plantažu marihuane.

„Pre dva dana predsednik Vučić rekao je da nikada neće da zabravi afereru Jovanjica. Sa njim se prvi put slažem, jer ja neću dozvoliti da se ta afera zataška. Čini mi se, međutim da vlast ima nameru da Koluviju, vlasnika Jovanjice pusti niz vodu i tako zataška čitavu ovu priču. Pitam zato predsednika Vučića da li je tačno da je nakon njegovog puta u Rusiju, na koji je išao sa Koluvijom, na imanju Jovanjica dva dana boravila ruska privredna delegacija. Da li je predsednik svestan da je rusku zvaničnu delegaciju doveo na imanje marihuane“, pitao je Aleksić .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari