Aleksić: Krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog malverzacija u Požarevcu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke (NS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić i predsednik Gradskog odbora Požarevac Nenad Ilić danas su Tužilaštvu za organizovani kriminal podneli krivičnu prijavu protiv Tomice Stojanovića, člana gradskog veća Požarevca zaduženog za prosvetu, kao i njegovog oca Branka Stojanovića.

„Tomica Stojanović je u julu 2019. postao član Gradskog veća Požarevca, a njegov otac je 27 dana pre tog imenovanja osnovao privatno preduzeće koje je potom konkurisalo kod Ministarstva obrazovanja i dobilo 3,8 miliona dinara iz budžeta za obuku zaposlenih u prosveti“, rekao je Aleksić novinarima ispred Specijalnog suda.

Aleksić je naveo da je u ovom slučaju potpuno jasna rodbinska veza na osnovu koje je dobijen novac iz budžeta, kao što je jasna veza i „mnogih drugih sinova, očeva i braće koji u vlasti Srpske napredne stranke (SNS) – a na svim nivoima, od lokalnog do republičkog, na isti način pokušavaju da ukradu novac građana iz budžeta“, prenela je NS.

„Da bi to mogli da rade, prethodno su razorili institucije, otežali rad pravosuđa i policije,  pa se sada ponašaju kao da je državna kasa njihovo privatno vlasništvo“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da NS ni u jednom trenutku „neće sedeti skrštenih ruku i mirno posmatrati pljačku“ i da će „podnositi krivične prijave i upozoravati nadležne organe da reaguju, jer se pljačka mora zaustaviti“.

„Verujem da će doći trenutak kada će i tužilaštvo i policija moći nezavisno da obavljaju svoj posao, što danas nije danas slučaj, nažalost“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari