Aleksić: Vlast da odgovara jer nije radila na prevenciji od poplava 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić upitao je danas vlast šta je u prethodnih pet godina, od katastrofalnih poplava 2014. godine, učinila na zaštiti od poplava i zašto nije sprovela Nacionalni program upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda.

Vlasti je preče da baca novac svih građana na fontane, gondole, jarbole, nacionalne stadione, Beograd na vodi i slične besmislice, umesto da ulaže u zaštitu od nepogoda i gradnju nasipa, iskopa kanala i regulaciju vodotokova prvog i drugog reda. Stanje se neće promeniti dok neko ne bude odgovarao“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je istakao da su današnje poplave uništile sve prolećne i letnje useve u dolini Morave i delovima Vojvodine, jer nije učinjeno dovoljno u odbrani od poplava.

Aleksić je dodao i da veliku odgovornost za nedovoljnu zaštitu od poplava snose i predsednici opština, koji su svi do jednog iz SNS-a, jer se „samo bahate, a ništa ne rade u korist građana“.

Aleksić je istakao da vlast nije izvukla nikakve pouke od poplava koje su Srbiju pogodile 2014. godine, kada je naneta šteta od 1,7 milijardi evra, niti je učinila bilo šta na sprovođenju Nacionalnog programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda, i dodao da su štete od poplava mnogo veće nego što je potrebno uložiti u regulaciju vodotokova i mreže kanala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari