Aleksić: Vučić potvrdio da je suđenje montirano 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Vučić je u Hit tvitu izjavio da je donesena presuda kojom sam ja kažnjen sa 300.000 dinara za uvredu časti njegovog brata Andreja, a da pritom ja do dana današnjeg nisam dobio presudu, niti moj advokat, niti to može da se bilo gde vidi.

Na sajtu samo stoji da je predmet rešen, bez ikakvih detalja, jer se to na sajtu ne navodi – kaže za Danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji komentariše to što je predsednik Republike prilikom gostovanja na televiziji Pink rekao da je određeno da on njegovom bratu plati 300.000 dinara za povredu ugleda.

Aleksić kaže da je to dokaz da je reč o montiranom i kontrolisanom procesu koji ima za cilj da se tužilaštvo i sud uključe da budu servis režimu i Srpskoj naprednoj stranci u odbrani porodice Vučić, vezano za slučaj Jovanjica. On dodaje da to pokazuje da je pravosuđe apsolutno u raspadu sistema.

– Čitav taj predmet je zasnovan na lažnoj krivičnoj prijavi Miloša Vučevića protiv Aleksandra i Andreja (Vučića). Po toj prijavi je tužiteljka Dubravka Dmitrović postupila ekspresno i u roku od mesec dana je tu krivičnu prijavu Vučevića odbacila i dala jedno šturo obaveštenje u kome se ne navodi ni ko je veštačio telefone, ni pregledao, ni bilo šta, već samo da u imeniku Koluvijinog telefona nije bilo memorisanih imena Aleksandar i Andrej Vučić, što je smešno – ističe Aleksić.

On navodi da je posle Dubravke Dmitrović, predmet dospeo u ruke sudije Vladimira Miletića, koji se tokom procesa držao tog dokumenta kao jedinog validnog i koji je odbio apsolutno sve dokaze i svedoke koje su u postupku predložili njegov advokat i on.

– Napomenuću samo to da sam ja protiv Miloša Vučevića podneo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje i ometanje pravde, pet dana posle toga što je on podneo. On je podneo 9. decembra 2019. a ja 14. Do dana današnjeg, po toj mojoj prijavi, nisam dobio nikakvo obaveštenje niti je bilo ko postupio, a po Vučevićevoj je sve završeno za mesec dana. Dakle, ceo taj proces je osmišljen tako da se u javnosti, uz pomoć režimskih medija, stvori slika da se slučaj Jovanjica zapravo vodi i da se o njemu sudi u parnici Andreja (Vučića) protiv mene – naglašava Aleksić.

On ukazuje da je predsednik Vučić u emisiji rekao da je on praktično osuđen, nazivajući ga pogrdnim imenima, zbog čega će ga tužiti.

– I predsednik Vučić, kao i advokat Koluvije i Andreja Vučića (Vladimir) Đukanović, žele da pokažu da na Jovanjici nije ni bilo marihuane. Svi oni brane Predraga Koluviju da bi odbranili sami sebe. To je zapravo suština svega ovoga – poručuje Aleksić. On ne želi da ulazi u odluku sudije, koji je prema njegovom viđenju uradio neverovatnu stvar. Aleksić objašnjava da je on u Skupštini Srbije postavljao pitanje vezano za Andreja Vučića i izneo informacije koje je dobio iz policije kao narodni poslanik.

– Pa to je posao narodnog poslanika. Kad bi se tužili za svakakve bljuvotine koje se tamo čuju, verovatno bi se država blokirala. I on je mene, tako čujem od predsednika, osudio. Ja to ne znam još uvek, jer ja nisam dobio presudu. To je izjava Vučića, tako da ćemo videti šta će da se dešava u narednim danima. Ali, očigledno da je sudija Miletić dao informaciju predstavnicima vlasti pre nego što smo mi uopšte dobili rešenje – zaključuje Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari