Aleksić: Vučić uz podršku Tačija i Haradinaja priprema teren za priznavanje Kosova 1Miroslav Aleksić

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je da je sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji „početak završnog čina sedmogodišnje predstave“ predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, čiji je planirani epilog priznavanje nezavisnosti Prištine.  

„Nastavak te predstave je jutrošnja hirurški precizna akcija Vučića i njegovih partnera Hašima Tačija i Ramuša Haradijana. Vučić je juče u skupštini najavio da Albanci mogu svakog časa da napadnu i zastrašivao građane ratom, a jutros je albanska specijalna jedinica Rosu upala na sever“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da je Vučić na sednici parlamenta poslao poruku „ili ćemo priznati Kosovo ili će nam deca ponovo ginuti“.

„To je strašna, opasna i nikada viđena manipulacija, a celo Vučićevo obraćanje, uz podršku njegovog političkog oca Vojislava Šešelja, jeste atak na zdrav razum“, naveo je Aleksić.

Aleksić je ocenio da je jučerašnja sednica Skupštine Srbije bila „mučna predstava najvećeg lažova u državi“.

„Poručio je da smo doživeli težak nacionalni poraz i da Srbije više nema na Kosovu, a da su za to krivi svi osim njega. Istina je, međutim, da je Vučić u prethodnih sedam godina predao sve što je Srbija imala na Kosovu, a sada nas ubeđuje da je ’razgraničenje’ jedini kompromis, dok odgovornost prebacuje na građane najavom referenduma“, naveo je Aleksić.

Prvi potpredsednik Narodne stranke je pozvao Vučića da se urazumi i prestane da priprema javnost za priznavanje Kosova, i da nikako ne trguje državnom teritorijom, nego da se u kosovskim pregovorima drži Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari