Ambasador Adam: Belgija će nastaviti da podržava Srbiju 1Foto: Pixabay/ JessicaJohnson

Ambasador Belgije u Srbiji Koen Adam zahvalio je šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću na podršci u repatrijaciji državljana Belgije koji su zbog pandemije korona virusa želeli da se vrate u svoju zemlju i naglasio da će Belgija nastaviti da podržava Srbiju u prevazilaženju krize.

„U ime belgijskih državljana koji su vraćeni u svoju zemlju u ovoj operaciji repatrijacije, želim da izrazim iskrenu zahvalnost na Vašem konstruktivnom stavu i podršci koju ste pružili u realizaciji spomenute operacije“, navodi se u pismu belgijskog ambasadora Dačiću koje je danas prenelo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Uz zahvalnsot za pomoć u vraćanju belgijskih državljana, uključujući i specijalnim avionom srpske vlade, u pismu se dodaje da je i saradnja belgijskog i srpskog ministarstva „bila savršena prilikom organizovanja leta iz Brisela kojim su vraćeni srpski državljani 31. marta“.

„Još jednom želim da izrazim čvrstu podršku Belgije svim inicijativama koje mogu svima da nam pomognu da prevaziđemo ovu krizu. Mi ćemo nastaviti da pružamo solidarnost srpskom narodu kroz značajne pakete podrške na nivou EU, kako je i objavila Evropska komisija, a na osnovu čega je predviđena značajna pomoć za region Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju“, dodaje se u pismu ambasadora Belgije šefu srpske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari