Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova 1Foto: xk.usembassy.gov

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova.

„Sastao sam se danas sa rukovodiocima Srpske liste. Razgovarali smo o interesima i uznemirenjima srpske zajednice na Kosovu. Njihovi izabrani predstavnici treba da ostanu u institucijama Kosova kako bi radili u ime svoje zajednice“, napisao je američki ambasador.

Uz tekst objavljena je fotografija sastanka Kosneta i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika Igora Simića.

U saopštenju Srpske liste o sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini ističe se da su se saglasili da takse na srpsku robu moraju biti ukinute u cilju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno američki ambasador i delegacija Srpske liste saglasili su se da mir i stabilnost moraju biti zaštićeni kao i da sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji moraju biti rešena dijalogom.

Dodaje se da je tokom razgovora „posebno istaknuto“ da nasilje i jednostrani potezi ne mogu biti sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari