Ambasadorka Čen čestitala ministru Selakoviću stupanje na dužnost šefa diplomatije 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izrazili su danas zadovoljstvo ukupnim odnosima dve zemlje i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, konstatovano je da su Srbija i Kina, uprkos pandemiji kovida-19, dodatno unapredile saradnju i očuvale kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

U razgovoru je, kako se dodaje, ponovljena uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i mehanizma saradnje 17+1 koja ukljulčuje zemlje centralne Evrope i Kinu kojima Srbija, kako se navodi, pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

Ambasadorka Čen je u svoje i u ime kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jia čestitala ministru Selakoviću stupanje na dužnost šefa diplomatije, i izrazila uverenje da će nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

Selaković je podsetio na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji, čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovida-19 i ponovio zahvalnost na pomoći kineske vlade, kineskih provincija i kompanija, a posebno na ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Ambasadorka Čen čestitala ministru Selakoviću stupanje na dužnost šefa diplomatije”

  1. Malo popravljanje ugleda od protokololarnih cestitki, da bi se zamaglili pravosudni gafovi. A, i da bi se ‘RUSKA LINIJA’ prenela i vratila s Dacica na pione Olivera Antica, medju kojima su uz Nikolica i Vucica i Selakovic.
    Ovde se politika vodi kao u doba najradikalnijeg komunizma. Politicari rade sta hoce i ne odgovaraju za los rad. Jer, svo to zlo rade za nekog drugog. Gazdu. Nema veze da li je taj bos u Britaniji ili Rusiji.

  2. Nekima nije simpa lik meni jeste, emotivac pa jedini problem moze biti sto nekada malo vise emotivno reaguje toga treba da se pricuva.
    Znaci strog ozbiljan pogled sa sto manje reci ali spravnih da ih dobro shavte.
    Ne bas obrnuto blagi pogled ali strogo i jasno reagovanje.
    Srecno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.