Američki senatori: SAD će podržati dogovor koji postignu Priština i Beograd 1Foto:Fonet

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi izjavili su danas u Beogradu da SAD podržava dijalog Srbije i Kosova i da će podržati dogovor koji dve strane postignu.

„Amerika je ovde da vam bude prijatelj i obe nacije će imati veliku podršku u postizanju sporazuma“, rekao je senator Ron Džonson na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandorm Vučićem

On je kazao da bi umesto navoda da Amerika vrši pritisak, upotrebio izraz podrške Srbiji i Kosovu kojom žele da daju prostor da dve nacije odluče same kakav će biti sporazum.

„A na kraju procesa mi ćemo podržati sporazum između njih i dogovor“, rekao je Džonson.

On je kazao da SAD shvata da svaka osoba želi da živi u miru i stabilnosti da podiže svoju porodicu i da zemlja ekonomski napreduje, te da Amerika želi da ohrabri Srbiju i Kosovo u rešavanju spornih pitanja ali da nema rešenja da nešto negde bude dato a negde oduzeto.

„Verovatno neće biti svi jednako zadovoljni“, rekao je Džonson.

On je istakao da SAD podržavaju srpski narod i da žele još dublju ekonomsku i političku saradnju sa Srbijom.

Senator Kris Marfi rekao je da se nada da će posle izbora na Kosovu, Priština učiniti odredjene korake kako bi se ponovo uspostavili pregovori sa Beogradom.

„Mi smo došli da bi preneli potpuno jasnu poruku da su i republikanci i demokrate u Kongresu uz Srbiju i žele snažnije partnerstvo“, rekao je Marfi.

On je kazao da će SAD pružiti pomoć na svaki način i da se nadaju da će Srbija nastaviti put ka EU i približiti se mnogim američkim političkim i ekonomskim saveznicima u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari