Ana Brnabić: U EU nema bojazni od posete Putina Srbiji 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u Evropskoj uniji ne postoji bojazan od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, jer EU zna da Srbija ima tradicionalno dobre veze sa Rusijom.

„Sve koji se eventualno brinu oko posete Putina podsećam da je prošle godine u ovo vreme u Srbiji bio premijer Japana Šinzo Abe“, rekla je Ana Brnabić novinarima, i dodala da je Srbija slala pozive za posetu i predstavnicima drugih država.

Ana Brnabić je istakla da je to pokazatelj koliko je Srbija otvorena i koliko su važni odnosi sa svim državama, kako za srpsku ekonomiju, tako i za politiku.

Predsednica vlade je navela da se veze Srbije i Rusije ne ogledaju samo u kulturi, jeziku i religiji, nego i u ekonomiji, i to pre svega u sigurnosti snabdevanja gasom.

„Jedan od rezultata posete Putina trebalo bi da bude i veća sigurnost u snabdevanju gasom. Nadam se i investicionoj odluci o širenju kapaciteta gasnog skladišta u Banatskom dvoru“, rekla je Ana Brnabić.

Ana Brnabić je podsetila i da u Srbiju dolaze mnogi strani investitori iz EU i zbog Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari