Ana Brnabić: Vlada će pomoći poljoprivrednicima, nabavka aviona je državna tajna 1Foto: Tvietr@SerbianPM

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Čačku da će Vlada pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli velike štete od nevremena i da će im šteta biti nadoknađena.

Ona je na konferenciji za novinare u Čačku rekla da je Ministarstvo poljoprivrede već angažovano na pomoći poljoprivrednicima i dodala da će se, ukoliko bude bilo potrebno, u rešavanje tog problema uključiti i drugi resori Vlade Srbije.

„Pomoći ćemo kako bi poljoprivrednici videli da Vlada stoji iza njih, kao i lokalne samouprave, ali isto tako deo rizika moraju da snose i sami poljoprivrednici u saradnji sa osiguravajućim kućama. Drago mi je da se procenat osiguravanja proljoprivrednih dobara povećava“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je Ministarstvo poljoprivrede i ove godine davalo subvencije, odnosno premije, kako bi pomoglo poljoprvednim proizvodjačima da se osiguraju.

Na pitanje novinara da li je Vladina kupovina aviona od vlasnika Galenike državna tajna i zašto, Brnabić je odgovorila da „jeste državna tajna“.

„Da, naravno da je državna tajna. Kao i u svakoj zemlji sveta nabavka aviona za Vladu i najviše državne funkcionere je uvek pod oznakom strogo poverljivo, upravo zbog osetljivosti te nabavke, bezbednosti Vlade i najviših državnih službenika“, rekla je premijerka Srbije.

Brnabić je danas u Čačku prisustvovala otvaranju Startap centra u tom gradu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari