Oproštajna poseta Srbiji nemačke kancelarke Merkel 1EPA-EFE/Christian Lietzmann / POOL

Nemačka kancelarka Angela Merkel će u ponedeljak 13. septembra boraviti u poseti Beogradu, saopšteno je na sajtu kancelara.

Merkel će od ponedeljka, 13. septembra, biti u poseti Zapadnom Balkanu.

Ona će prvo posetiti Srbiju. U Beogradu se sastaje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde će u fokusu biti saradnja, ekonomska politika i pitanja približavanja EU.

Nakon razgovora sa predsednikom Srbije je predviđena zajednička konferencija za štampu. U Beogradu će se kancelarka sastati i sa predstavnicima i predstavnicama civilnog društva iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

Sutradan, u utorak, 14. septembra, kancelarka Merkel će boraviti u albanskoj prestonici Tirani, gde će se prvo sresti sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Potom će kancelarka ručati sa šefovima vlada svih šest zemalja Zapadnog Balkana a u fokusu će biti pre svega pitanje regionalne saradnje. Nakon toga planirano je održavanje konferencije za novinare.

Pre povratka u Berlin, savezna kancelarka će se sresti pojediniačno sa šefovima vlada Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

Savezni parlamentarni izbori u Nemačkoj održavaju se 26. septembra i nakon njih očekuje se izbor naslednika Angele Merkel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari