Antić: Bojkot da bismo promenili sistem koji opstaje više od 70 godina 1Foto: Savez za Srbiju

Član Političkog saveta Narodne stranke Čedomir Antić izjavio je danas da je bojkot izbora borba za fer izborne uslove, obnovu demokratskih ustanova i zaštitu Ustava Srbije. 

„Naše nepristajanje na postojeće izborne uslove je neophodno da bismo mogli da konačno objedinimo opoziciju i definišemo njen program, po prvi put posle 2000. godine, i da bismo mogli da stanemo na kraj režimu koji je, zahvaljujući nesposobnosti demokratskih stranaka i nespremnosti da se suoče sa velikim izazovima 2000-tih godina, opstao i više od 70 godina trajno opterećuje naše društvo i svako nastojanje da ono bude otvoreno, slobodno i demokratsko“, rekao je Antić u Sokobanji, gde razgovarao sa građanima, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Antić je pozvao građane Srbije da izborne uslove prepoznaju kao glavnu temu u izbornoj kampanji.

„Opozicija je uglavnom jedinstvena da neće prihvatiti izbore po svaku cenu i mi danas od građana moramo da zatražimo mandat da bojkotujemo izbore da bismo kao 1992. godine i 1997. godine izborili uslove koji nam omogućavaju nadu da ćemo pobediti i nadu da će demokratija biti obnovljena, a demokratske ustanove opet uspostavljene“, rekao je Antić.

Po prvi put posle 2000. godine mi te izborne uslove nemamo, a ja verujem da ih nemamo od 2016. godine, kada je u Savamali simbolično srušena srpska demokratija, naveo je Antić.

„Uveren sam da zaslužujemo da ponovo zadobijemo te uslove i da, bez obzira na trend pojave klovnova, populista i tirana u Evropi i Americi, Srbija može da bude ono što je bila u prošlosti – bastion slobode i demokratije na Balkanu i u istočnoj Evropi“, rekao je Antić.

Antić je istakao da je Srbija po prvi put u proteklih 20 godina značajno pala na svim listama koje beleže stanje sloboda i demokratskih prava građana širom sveta.

„Kada je reč o demokratiji, mi smo ispod nivoa na kojem smo bili 2001. godine, a kada je reč o medijskim slobodama, ispod smo nivoa na kojem smo bili posle 2003. godine“, rekao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari