Apostolova: Pomoć EU Kosovu za sve građane 1Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI

Šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova poručila je danas da finansijska pomoć EU Kosovu mora da se potroši u najboljem interesu kosovskih građana i poreskih obveznika EU.

Apostolova je čestitala novom ministru zdravlja Armendu Zemaju na imenovanju i pozdravila planove Vlade Kosova za aktuelno i postpandemijsko rukovanje krizom izazvanom korona virusom i poboljšanje zdravstvenog sistema na Kosovu, prenose mediji, pozivajući se na objavu Aposltolev na Fejsbuku.

Ona je podsetila na brzu reakcije EU u pružanju hitne medicinske pomoći Kosovu za borbu protiv korona virusa u iznosu od pet miliona evra.

“Prošle nedelje isporučeno je 10 novih ambulantnih vozila i 100 bolničkih kreveta. Do sada su isporučene tri rate medicinske opreme u vrednosti od 2,8 miliona evra. Ostalo će biti isporučeno narednih nedelja”, napisala je Apostolova na Fejsbuk nalogu Kancelarije EU na Kosovu.

Pored toga, podsetila je ona, EU je ponudila kredit od 100 miliona evra i preusmeriće 63 miliona evra iz Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) kako bi se na Kosovu ublažio socio-ekonomski uticaj, prenosi Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari