Arsić očekuje da nadležni najstrože kazne vinovnike protesta 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić smatra da sinoćni događaji ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije i upad huligana u hol ovog visokog doma, pokazuju zapravo na šta su spremni oni koji na izborima ne mogu da pređu cenzus oličeni u Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću, Mariniki Tepić i njima sličnima.

Arsić dodaje da u tu grupu slobodno treba svrstati i razne Sanduloviće, Brkiće i Srđana Noga.

„Divljanje huligana na ulicama, uništeni i zapaljeni automobili, razbijena stakla na Domu Narodne skupštine, kamenovanje policajaca, počupani saobraćajni znakovi, nisu prava slika Srbije i Beograda. Agresivna manjina juče nije protestovala zbog mogućeg uvođenja zabrane kretanja u Beogradu sledećeg vikenda, njih nije bilo briga što ne nose maske za vreme protesta, što će svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti i druge ljude sa kojima će ovih dana biti u kontaktu. Rezultat svega ovoga je ružna slika koja je poslata u svet“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Arsić očekuje da nadležni organi procesuiraju i najstrože kazne vinovnike ovih događaja, kao i organizatore.

On dodaje da su građani Srbije „pristojni ljudi koji ne zaslužuju da nekolicina huligana ruši sliku o njima u svetu“.

„Lekari koji se bore za život zaraženih Kovidom, ne zaslužuju da budu vređani i ponižavani od strane huligana. Slike sa ulica Beograda koje smo imali prilike sinoć da vidimo, bile su pokušaj ponavljanja 5. oktobra kada je Skupština zapaljena, opljačkana i ne smeju više da se ponove“, zaključuje Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari