Odbor za ekonomiju vodi Arsić, za ekologiju Vujadinović, Ćuta dobacivao "lopovčine" 1Printskrin parlament.rs/Jutjub

Za predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u novom sazivu Parlamenta izabran je Veroljub Asić iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu.

Zamenik predsednika Odbora biće Dušan Bajatović iz poslaničke grupe „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“.

Dušan Nikezić iz poslaničke grupe „Srbija protiv nasilja – Pokret slobodnih građana“ je upitao kojim rezultatima je Arsić zaslužio da ponovo bude predsednik važnog skupštinskog odbora, ali nije dobio odgovor.

On je rekao da je Srbija je u teškoj ekonomskoj situaciji, pre svega jer ima veliki javni dug i inflaciju veću nego u evropskim zemljama.

Za predsednika Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine izabran je Milimir Vujadinović iz grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“.

Predsedavajući do izbora predsednika, Marjan Rističević čestitao je kolegi sa željom da u njegovom mandatu Srbija počne eksploataciju litijuma po najvišim standardima i da bude napravljen četvrti most u Novom Sadu.

Za zamenika je izabran Marko Mladenović takođe sa liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“.

Mladenović je zahvalio prisutnima uz pohvale politici Aleksandra Vučića, uz dobacivanje i negodovanje poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute koji je rekao da su naprednjaci i Vučić „prodali celu zemlju“, te da za zamenika predsednika odbora treba da bude izabran Simo Spasić.

On je pozvao građane da 6. aprila dođu na protest zbog „poklanjanja Generalštaba“, a kolege poslanike iz vladajuće koalicije je nazvao „lopovčinama“.

Vujadinović je podsetio da je Jovanović u prošlom sazivu bio predsednik Odbora i da su ga svi podržali, i ocenio da je u to vreme ugled odbora „pao na najniže grane“, te da on sebi daje zadatak da povrati dostojanstvo Odbora za zaštitu životne sredine.

Za predsednicu Odbora za spoljne poslove izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, dok će njen zamenik biti Stefan Krkobabić iz poslaničke grupe „POKS – Solidarnost i pravda“.

Poslanica Bogdana Grifit Koljević iz poslaničke grupe „Mi – Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ izabrana je danas za predsednicu skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, a njen zamenik biće poslanik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo vodiće poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Jelena Žarić Kovačević, a zamenik će biti njena stranačka koleginica Milica Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari