Ko menja Drecuna na čelu skupštinskog Odbora za KiM i oko čega se vodila žučna rasprava? 1Foto: printscreen Happy

Danijela Vujičić izabrana je za predsednicu Skupštinskog odbora za KiM, prenosi Kosovo online.

Za njen izbor glasalo je 10 odbornika, petoro je bilo protiv.

Ona je na toj poziciji nasledila Milovana Drecuna.

Tokom izbora predsednika Odbora razvila se žučna rasprava poslanika opozicije i vladajućih stranaka.

Poslanik s liste „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević je tražio da se čim bude izabran predsednik Odbora, na dnevni red stavi izjašnjavanje o osnivanju anketnih odbora za ubistvo Olivera Ivanovića i za utvrđivanje istine o ubistvu mladića u kafiću „Panda“.

Aleksandar Jovanović – Ćuta, takođe s liste „Srbija protiv nasilja“, rekao je da je da član Odbora Skupštine Srbije za Kosovo ne bi smeo da bude Goran Rakić jer je bio ministar u Vladi Kosova i jer je položio zakletvu nad Ustavom Kosova.

To je izazvalo burnu reakciju članova Odbora iz redova vlasti, najviše Nebojše Bakareca koji je Milivojevića nazvao „NATO lokatorom“, a Jovanovića „notornim alkoholočarem“.

Atmosferu je prvo pokušala da umiri poslanica Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović poručivši: ;“Idite u kafanu, ako treba ja ću vam organizovati, pa se tamo vređajte i recite sve šta mislite jedni o drugima“.

Član Odbora iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ Borko Stefanović je zamolio sve članove da vode računa kako i šta pričaju.

Posle više od sata rasprave sednica je završena izborom Aleksandra Pavića sa liste „Mi-Glas iz naroda“ za zamenika predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju.

Danijela Vujičić je poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije i poslanica SNS-a.

Rođena je 1978. godine, i do 1999. godine živela je u Prištini. Iz ovog grada je izbegla u Kruševac, potom se odande preselila u Severnu Mitrovicu, gde živi i danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari