Arsić: Poslanici Dveri udaljeni jer su kršili pravila 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Veroljub Arsić, potpredsednik parlamenta Srbije i poslanik SNS, odbacio je tvrdnje poslanika Dveri da su neosnovano udaljeni sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, ističući da su im opomene izrečene zbog kršenja pravila.

Na navode šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da mu nije izrečena mera udaljenja na sednici, te da je nakandno odlučeno da bude isključen, Arsić je objasnio da je Obradoviću izrečena mera udaljenja prilikom završetka rada parlamenta prošlog četvrtka, kada je Vlada odgovarala na pitanja poslanika i to kada je “maltretirao poslanika”.

“Mera udaljenja nastupa ako opomene koje su mu izrečene nemaju svoju svrhu. Predsednica parlamenta je pre toga izrekla nekoliko opomena, direktno isključenje ide samo ako nekoga fizički napadnete”, naveo je Arsić, dodajući da Srđan Nogo, kome je on, kao predsedavajući izrekao meru udaljenja sa sednice, nije dobio opomene jer je, kako tvrdi Nogo, postavaljao poslaničko pitanje, već zato što pitanje nije postavio. Zbog toga je udaljen sa sednice jer je ometao rad.

Arsić je pojasnio da je Nogu, radi smanjivanja tenzija i gesta dobre volje, ponuđeno da se izvini poslanicima i da mu se potom povuče opomena i omogući učešće na sednicama, ali da to nije prihvatio.
 “Nekim poslanicima nije jasno čemu služi Skupština Srbije, ali dok zaseda parlament postoje pravila i ona ne smeju da se krše”, zaključio je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari