Parandilović: Brnabić jedna od retkih osoba koje su u stanju da uruše instituciju parlamenta 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik opozicione stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović izjavio je danas da je jedan od razloga zašto će premijerka Srbije Ana Brnabić biti nova predsednica Skupštine taj što je ona jedna od „retkih koji su u stanju da uruše instituciju parlamenta i učine ga negledljivim za domaću javnost“.On je u pisanoj izjavi naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim toliko uništili sistem vrednosti u zemlji da na najviše državne funkcije postavljaju ljude bez ikakvog kredibiliteta i uporišta u javnom mnjenju.

„Jedini kriterijum je beskičmenjaštvo, spremnost na pljačku i podanički odnos prema predsedniku države. Naša stvarnost veoma podseća na Kaligulu i konja. U naprednjačkom sistemu vrednosti bilo ko može biti na čelu parlamenta pa i Ana Brnabić, jedna od retkih koja može biti gora od Orlića“, izjavio je Parandilović.

Naveo je da je Brnabić bila premijerka u tri mandata, osoba bez ikakvog uporišta u javnom mnjenju i za koju nikad niko nije glasao.

Prema njegovim rečima, ona je bila tu da izvršava volju Vučića jer „njegov najbolji poslušnik, zauzvrat dobijajući milionske poslove i pravo na epsku pljačku Srbije“.

„U praksi je bila bruka Srbije u svetu, a sad ju je Vučić metnuo na čelo parlamenta da vrši lobotomiju nad poslanicima opozicije“, kazao je Parandilović.

Dodao je i da je cilj naprednjaka da narodu „ogade“ parlament, kao i da će ići u tom pravcu da zasedanja budu što ređa, jer nemaju nikakve šanse u raspravi sa opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari