Bahtiri: Srbi treba da se vrate 1Agim Bahtiri Foto: Youtube

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri pozvao je sve Srbe koji žele da se vrate u južni deo grada da to učine i da im on garantuje bezbednost.

On je u intervjuu za portal Kosovo onlajn rekao da Mitrovica treba da bude jedan grad i da građani ne treba da strahuju da li su na severu ili na jugu, nego da se osećaju sigurno na obe strane i da Mitrovica bude grad građana, a ne da bude okrenut prema politici.

Na pitanje zašto u Južnoj Mitrovici živi samo sveštenik sa porodicom u crkvi Svetog Save, Bahtiri je ukazao da od trenutka kada je postao gradonačelnik poziva Srbe da se slobodno vrate i da su dobrodošli na svoja imanja na kojima su živeli.

„Nije mi teško da to i sada ponovim i garantujem im da će imati potpunu sigurnost. Ne znam da li ima samo jedna porodica. Mi smo 2004. godine izgradili kuće za stanovnike koji su tamo živeli i ponudili im da se vrate. Još jednom ponavljam da su dobrodošli i mogu računati da zajedno živimo i rešavamo probleme“, rekao je Bahtiri.

Govoreći o saradnji sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem, Bahtiri je zahvalio Rakiću na saradnji koju su imali u poslednjih šest godina.

„Do 2013. godine imali smo 9.876 međuetničkih incidenta, a od 2013. do danas imamo samo 7-8 takvih incidenata, koji su prijavljeni od strane policije. Prethodno smo imali i barikade na mostu, ali više toga nema. Most je prohodan i koriste ga građani, ali još uvek težimo da se most u potpunosti otvori i za saobraćaj i tu očekujemo pomoć od Gorana Rakića“, ukazao je Bahtiri.

On je ocenuio da most ne treba da bude blokiran pošto mostovi služe da povežu građane, pa i države, a ne da razdvajaju ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari