Balint Pastor: SVM zadovoljan izbornim rezultatima, gradonačelnik Subotice će biti iz SNS-a 1Balint Pastor Foto: J. Z. T.

Kandidat za gradonačelnika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor ocenio je danas da je ta stranka postigla ogroman uspeh osvojivši 22 mandata u Skupštini grada Subotice, ali je dodao da gradonačelnika Subotice treba da delegira Srpska napredna stranka (SNS), koja je osvojila najveći broj glasova.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da je SVM na izborima osvojio dvostruko više glasova nago na prethodnim izborima, iako su, kako je naveo Pastor, pojedini građani razočarani zato što ova stranka neće dati gradonačelnika i smatraju da su uzalud glasali na izborima.

„Ne treba da budu razočarani jer smo duplirali broj glasova u odnosu na prethodne izbore i bićemo mnogo snažniji i imaćemo veće šanse da realizujemo naša stremljenja. Ja neću biti gradonačelnik. Rekao sam i u izbornoj kampanji da gradonačelnika treba da delegira ona stranka koja bude dobila najveći broj glasova, a to je SNS“, kazao je Pastor.

On je ocenio da je legitimno da SVM bude deo buduće gradske koalicije i naveo da je u ponedeljak i zvanično čestitao gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu (SNS) na „nedvosmislenoj pobedi“, ali da do danas nije dobio odgovor.

„Mislim da je to što sam čestitao sasvim ljudski i normalno i u skladu sa srednjoevropskim načelima. Ja još uvek čekam odgovor – hvala, ili nešto tome slično. Verovatno je gradonačelnik dobio puno poruka pa još nije stigao da odgovori, što ja apsolutno razumem“, kazao je Pastor.

Najavio je da će i dalje biti poslanik u Skupštini Srbije i da će aktivnije i neposrednije zastupati interese građana.

SNS će u Skupštini grada Subotice imati 31 mandat od ukupno 67, dok će SVM imati 22 mandata.

Balint Pastor je naveo da su aktivisti SVM-a tokom jučerašnjeg dana uklonili sve plakate ove stranke u gradu, zato što smatraju da je normalno da građani nakon završetka izbora treba da se bave nekim drugim stvarima, a ne da gledaju predizborne plakate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari