Bastać: Od danas Brnabić direktno odgovorna za svako nasilje policajaca 1Marko Bastać Foto: Beta/GO Stari grad

Predsednik gradske opštine Stari grad Marko Bastać kazao je danas premijerki Ani Brnabić da je ona „od danas direktno odgovorna za svako nasilje policajaca u uniformi ili u civilu, kao i za nasilje Komunalne policije“.

Kako je saopštila opština Stari grad, Bastać je povodom jučerašnjeg izvinjenja predesednice Vlade Srbije građanima što „vlast nije izvela policiju na ulice tokom nedavnih incidenata“, rekao da „premijerku od odgovornosti neće sačuvati ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ni Srpska napredna stranka (SNS)“.

„Prvi fikus Srbije, individua koja će ostati upamćena po tome što je u njenom mandatu Srbija i zvanično postala okupirana zemlja, opet se bavi blaćenjem opozicije i digitalizacijom podataka“, navodi se u pisanoj izjavi Bastaća i dodaje da je premijerka Brnabić „bez legitimiteta pretila građanima policijom“.

On je naveo da se premijerka „izvinjavala glasačima SNS-a dovedenim u novi državni rijaliti ‘Budućnost Srbije’, što nije policiju poslala na građane koji već više od četiri meseca protestuju u više od 100 gradova Srbije“.

„Ovo je i konačan dokaz namere ove kriminalizovane, nestručne i bahate vlasti, da se silom razračuna sa neistomišljenicima. I neka ste, gosođo Brnabić, rekli to što ste načuli po hodnicima stranke kojoj ne pripadate“, rekao je Bastać i dodao da je „sada bar sve jasno i da bi krizu u kojoj vlast tone ona želela da reši zloupotrebom policije“.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je juče izvinjenje građanima što vlast nije izvela policiju na ulice tokom nedavnih incidenata za koje je optužila predstavnike Saveza za Srbiju, jer oni, kako je ocenila, „žele jedino provokacije i incidente“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari