Bastać: Policajci pregledaju papire, ne traže da me uhapse 1Foto: BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Pripadnici policije danas su po nalogu Višeg javnog tužilaštva došli u Opštinu Stari grad kako bi prikupili dokumentaciju povodom istrage o mogućim zloupotrebama u toj opštini, saopštio je MUP nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je „osam policajaca upalo u zgradu opštine Stari grad“.

MUP je podsetio da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi predistražni postupak povodom navoda Lazara Lešnjaka, bivšeg člana opštinskog veća, o korupciji u toj beogradskoj opštini.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je za Danas da su policajci pokazali legitimacije i objasnili da su došli po nalogu tužilaštva, da bi ispitali i proverili „neke predmete“, na osnovu televizijskog svedočenja Lazara Lešnjaka.

– Eno oni gledaju te papire, niko me ne traži da me uhapsi. Sve je najnormalnije, ništa spektakularno. Ušli su ljudi, dobili kafu, sok, sede tamo – naveo je Bastać.

Upitan da li zna koliko će policajci ostati u prostorijama opštine Stari grad, Bastać je odgovorio da bi, s obzirom na broj predmeta koje su u prvom trenutku tražili, to moglo da traje danima.

Bastać je objasnio da se najveći broj predmeta koje su policajci došli da traže nalazi u Gradu Beogradu, jer je građevinska inspekcija prešla pod njihovu ingerenciju.

Stanovnici centralnih gradskih opština juče su na društvenim mrežama objavili slike letaka na kojima je lik Marka Bastaća uz opise „zver“, „otimao i od dece“, „ispumpavao novac preko nevladinih organizacija“ i „tortura kao iz mafijaških filmova“.

Gradska organizacija Saveza za Srbiju Beograd najoštrije je osudila, kako su naveli, „crtanje mete na čelo Marku Bastaću gebelsovskim pamfletom koji Srpska napredna stranka deli širom Beograda“.

U saopštenju dalje stoji da je njima u Savezu za Srbiju u Beogradu sasvim jasno da je pamflet proizvod SNS-a i monstruoznih ideja Gorana Vesića i Aleksandra Vučića, te da je tehnologija identična kao kod satanizacije Olivera Ivanovića. Podsetimo, Bastać je funkcioner Stranke slobode i pravde, članice Saveza.

Marko Bastać je juče zajedno sa Nikolom Jovanovićem iz Narodne stranke, takođe članice Saveza, nastavio sa opozicionim aktivnostima.

NJih dvojica su se prevezla od Makenzijeve do Slavije sa namerom da pokažu da putnici moraju da presedaju u autobus kako bi se prevezli do Trga republike.

To su učinili kako bi pokazali „svu besmislenost odluke gradske vlasti da ukine dve trolejbuske linije“.

Jovanović je istakao da je nerazumno da se u Beogradu, koji pati od velikog zagađenja, ukidaju ekološki čist prevoz trolejbusima, koji inače čine tek 11 odsto od ukupnog broja vozila javnog prevoza u Beogradu.

Podsetimo, Marko Bastać je neprekidno u centru pažnje provladinih medija, televizija i tabloida nakon što su na Studiju B i Televiziji Pink objavljeni snimci svedočenja člana Opštinskog veća i njegovog kuma Lazara Lešnjaka. On je optužio Bastaća da je uzimao građevinski reket od investitora na Starom gradu.

Prema njegovim navodima, Bastaću je odnosio koverte s novcem koje su investitori slali, a kada nije doneo kovertu, bio je pretučen i maltretiran od strane Bastaća. Posle takvih optužbi, Bastać je pozvao tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju „netačne i izmišljene“ izjave. Iz Tužilaštva su za medije rekli da su pokrenuli postupak po službenoj dužnosti zatraživši od policije da prikupi obaveštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari