Bastać: Vlada Srbije potvrdila da je Beograd pred bankrotom 1Marko Bastać Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Vlada Srbije je svojom odlukom, da iz budžetskih rezervi uplati 220 miliona dinara u budžet glavnog grada priznala da se Beograd nalazi pred bakrotom, izjavio je danas član Predsedništva i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Marko Bastać.

On je naveo da ukoliko neko ne veruje, treba da pročita obrazloženje u kom se navodi da se sredstva odobravaju zbog nastalih nepredviđenih troškova koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

„Jednostavno, besmisleni i preplaćeni projekti, u kombinaciji sa netransparentnim nabavkama, poput kupovine automobila za komunalnu miliciju, doveli su do finansijskog kolapsa, a bankrot je vanrednim transferom novca svih građana sprečila Vlada Srbije“, naveo je Bastac i dodao da je ovakvo stanje direktna posledica rada „nestručne, bahate i korumpirane gradske vlasti, koju predvodi večiti zamenik Vesić Goran“.

„I to nije ništa novo jer je i prošle godine Vlada Srbije morala da interveniše sa 7.7 miliona evra. Razmere propadanja Beograda su neverovatne, ali to ne sprečava gradske funkcionere da obmanjuju građane pričama o tome kako sve fenomenalno funkcioniše. Umesto laži o tome kako je grad 2013. godine bio pred bankrotom, kao i laži o dugu u iznosu od 1.2 milijarde dinara, koji je demokratska vlast ostavila naprednjačkom klanu, građani treba da znaju da u periodu u kom je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda, Vlada Srbije nije prebacivala nikakva vanredna sredstva glavnom gradu“, istakao je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari