Bastać: Vučić da se izvini zbog neosnovane tvdnje su napadnuti radnici koji su raskopavali ulicu 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik beogradske opštine Stari grad, Marko Bastać, zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izvini jer su građani – učesnici protesta u naselju Dorćol demantovali tvrdnju da su tukli radnike koji su tokom večeri, za vreme policijskog časa, raskopavali ulicu u toj četvrti.

Grupa stanovnika iz Udruženja „Komšije sa Dorćola“ okupila se u utorak na uglu ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja, protestujući zbog izgradnje trolebujske mreže koja je nastavljena noću, u vreme vanrednog stanja.

Bastać u pisanoj izjavi zahteva da se obustave radovi na postavljanju trolejbuske mreže dok građani ne postignu dogovor sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem kroz formu zbora građana koji će u skladu sa Statutom organizovati Opština Stari grad u Mesnoj zajednici, „uz poštovanje propisanih mera zaštite zdravlja ljudi“.

Bastać je naveo da je Vučić „lažnim optužbama i pokušajem amnestiranja fantomskih radova“ na Dorćolu, priznao da „on lično komanduje kompletnim idiotima koji već godinama uništavaju Beograd i maltretiraju građane“, te je predsednik Republike time „na sebe preuzeo odgovornost za sve što može da se desi ukoliko režim nastavi da sprovodi projekte koji nisu u skladu sa interesima građana“.

„Obaveza svakog čoveka je da brani svoj kraj i svoj način života koji je ugrožen preplaćenim i nepotrebnim projektima koji kasne i po 600 dana, kao što je to u slučaju pasarele (pod Kalemegdanom, na obali Save) koju Vesić otvara u vreme vanrednog stanja. Mi ćemo tu obavezu ispuniti“, naglasio je Bastać.

Predsednik Opštine Stari grad je zatraćio i da se hitno obezbede maske i rukavice za sve radnike na gradilištima, i da se izvođačima radova nametne obaveza dezinfekcije mašina „i tako spreči da naša opština postane novo potencijalno žarište zbog neodgovornosti gradskih vlasti kao investitora, i izvođača radova koji ugrožavaju zdravlje radnika, a onda i svih nas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari