"Strategija SNS je i jare i pare, ali Vučić zbog familije ne sme u javnost s ljubavnikom Šešeljom": Gde su lideri SRS u Zemunu da daju podršku koalicionoj listi? 1foto FoNet/Aleksandar Levajković

Iako je Srpska radikalna stranka ponovo deo koalicione liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, koju predvodi SNS, lider radikala Vojislav Šešelj nije u subotu bio uz nosioca liste Vučića koji je u subotu bio u Zemunu da podrži prikupljanje potpisa za listu.

Pred kamerama u nakadašnjem radikalskom bastionu Zemunu nije bilo ni Šešeljevog sina i stranačkog zamenika Aleksandra, a došli su novi koalicioni partneri lider SPS Ivica Dačić i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Čini se da se ni u ovoj kampanji Šešelj i Vučić neće sretati, pa se postavlja pitaje zašto je radikale Vučić uopšte i uzeo na listu, ako ih se stidi.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za Danas kaže da Vučić vodi politiku tako što pokušava da vara sve faktore, od srpske javnosti do relevantnih stranih sila.

– U kontekstu toga pravi koalicije sa određenim partijama a onda se pravi kao da nije sa njima u ekipi. Opet, kada mu odgovara onda istakne da je to slučaj. Tako stoje stvari i sa Šešeljem, koga veliki deo Srba prezire kao beskrupuloznog i agresivnog političkog mešetara bez ikakvih principa – navodi on.

I dodaje da i deo međunarodne zajednice Šešelja smatra oličenjem najgoreg iz 90-ih godina prošlog veka.

– Ali među nekim staroradikalskim glasačima koji su danas uz Vučića, on i dalje ima simpatije. Zato ga je Vučić uzeo u koaliciju, ali tako da se tokom kampanje pravi da ne postoji. To je SNS strategija i pare, i jare. Ali sve manji je prostor da ona da rezultat. Svakoj prevari dođe kraj – ukazuje Anđelković.

Dok Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, kaže da su Šešelj i Vučić u odnosu ljubavnika.

– Vole se, ali Vučić zbog familije i komšiluka ne sme da se pojavljuje sa njime u javnosti jer postoji ta problematična prošlost. Zato se viđaju u podrumu u Jajincima ili u vili u Batajnjci, uglavnom po nekim skrajnutim mestima – ističe on.

Prema njegovim rečima, Vučić obećava i brak, Šešelj se nada pa ćemo videti koliko dugo će još čekati da se ta očito fatalna veza ponovo ozvaniči i da bude „dok ih smrt ne rastavi“.

Srpska radikalna stranka bila je na listi SNS i na beogradskim izborima održanim 17. decembra. Na njoj je imala dva kandidata za odbornike, administarativnе radnikе Marka Cvejića na 21. mestu i Biljanu Živojinović na 50. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari