Bela kuća: Tramp prima Vučića i Hotija, Srbija i Kosovo potpisuju dokument 1Foto: EPA Michael Reynolds

Američki predsednik Donald Tramp sastaće se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća, preneo je Glas Amerike (VOA).

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, koje je objavljeno kasno sinoć po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Tokom nedelje, kružile su glasine da postoji mogućnost da će se predsednik Tramp sastati sa predsednikom Srbije i premijerom Kosova, ali nije bilo potvrde sve do sinoć.
Glas Amerike podseća da je Vučić, posle prvog dana pregovora u Vašingtonu rekao da mu je tokom sastanka predočen nacrt sporazuma u kojem se pominjalo obostrano priznanje i da je on to odbacio, dok premijer Hoti nije odgovorio da li je postojao takav predlog, ali je naglasio da „štetni sporazumi za Kosovo, neprihvatljivi za Kosovo, nikad nisu došli niti će dolaziti iz Bele kuće“.

Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, prokomentarisao je kratko na Tviteru: „Bio je ovo produktivan dan. Gajim nadu“.

Bilo je to nekoliko sati pošto su lideri iz Beograda i Prištine okončali prvi dan pregovora, precizirao je VOA. ​

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari