Aktivisti protestovali ispred prostorija Delegacije EU u Srbiji protiv sistema iseljavanja 1Ilustracija Foto: "Krov nad glavom" (Arhiva)

Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ organizovali su danas, ispred prostorija Delegacije EU u Beogradu, protest protiv sistema iseljavanja u Srbiji ali nisu uspeli da se sastanu sa šefom te misije Semom Fabricijem, kako su ranije planirali, jer im je rečeno da je ambasador trenutno van zemlje.

Jedan od aktivista koji su pokušali da razgovaraju sa Fabricijem kazao je da im je u zgradi Delegacije EU rečeno da danas nema ko da ih primi pošto je ambasador van zemlje.

„Sledeći put ćemo biti primljeni, ali kada nam odgovore pismenim putem na naše zahteve, pa da blagovremeno dogovorimo naš sastanak. To je zbog toga što smo se prekasno najavili“, rekao je aktivista.

Učesnici skupa su podsetili na slučaj žene koja je svoj dom prijavila u katastru, ali će morati iz njega da se iseli jer je nedavno saznala da ugovor nije bio validan.

„Umesto da država goni prethodnog vlasnika koji je podmetnuo lažan ugovor o kupoprodaji i nestao, posledice snosi penzionerka, nezaštićena žena“, navela je jedna od aktivistkinja.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisom „Ja sam beskućnik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari