Foto: Aktivisti Lokalnog fronta

Mi građani Valjeva živimo sve teže! Ne možemo da obezbedimo egzistenciju, građanska prava su mrtvo slovo na papiru, pregažena silom onih koji su prigrabili vlast. Političke stranke su agencije zapošljavanja. Ljudi koji nisu članovi, rođaci, prijatelji ili kako to oni vole da kažu „naši“ postaju građani drugog reda. Administracija ćuti Ii izvršava nezakonite naloge vlasti. Profesionalnost i zdrav razum su put do crne liste. Vrhovi političkih stranaka u Valjevu slepo izvršavaju naređenja vrha vlasti iz Beograda, a na štetu Valjeva. Zbog toga ne smemo ostati nemi i pasivni i moramo nešto preduzeti, rekao je Željko Trifunović, jedan od aktivista ovog Udruženja. Aktivisti naglašavaju da je prvenstveni cilj raskid sa političkim uslovljavanjem i manipulisanjem.

– Hoćemo da raskinemo sa sa političkim uslovljavanjem i manipulisanjem. Hoćemo da kod sugrađana probudimo i povratimo veru u sopstveni značaj i samopoštovanje. Da im stvorimo mogućnost za učestvovanje u poslovima od javnog interesa. Hoćemo da glasno i javno ukazujemo na svaku nepravilnost u radu lokalnih organa vlasti i da ih pozivamo na odgovornost, poručio je aktivista Đorđe Petković.

– Građani Valjeva će verovatno vrlo brzo na lokanim vanrednim izborima ponovo birati odbornike, ali izbori moraju biti regularni, birački spisak tačan, a glasanje tajno i slobodno. Svakom ko je zainteresovan da učestvuje u političkom izboru mora biti omogućeno da predstavi svoje ideje, rekao je između ostalog Ljubomir Radović, koji je inače i nezavisni odbornik u Skupštini grada.