Stefanović: PKB nije prodat slobodnom tenderskom procedurom 1Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je PKB prodat slobodnom tenderskom procedurom te da država tom prilikom nije oštećena…

…da su pravo učešća na tenderu imale kompanije sa prihodom većim od 400 miliona evra, čime je „zabranjeno“ učešće domaćim firmama.

„Nije slobodna tenderska procedura ako kupcima omogućite samo 26 dana da pripreme ponudu i analiziraju 626 strana nacrta ugovora, 1.958 katastarskih parcela, 370 objekata, 11.248 komada opreme i 13.018 rezervnih delova, a sa Al Dahrom dogovarate prodaju šest godina“, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je ocenio, pljačka je kada se proda najvredniji kompleks zemljišta u ovom delu Evrope za cenu koja je više od pet puta niža od tržišne.

Stefanović je dodao da će PKB biti vraćen u državno vlasništvo, a svi koji su umešani u njegovu prodaju na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem će za to odgovarati pred zakonom.

Borko Stefanović je ranije danas u pisanoj izjavi naveo da je kompanija Al Dahra u finansijskom izveštaju za 2018. godinu prikazala da je vrednost PKB-a čak 106 miliona evra veća od cene po kojoj ga je kupila od države Srbije.

Tvrdnje Stefanovića da je Srbija tom prodajom oštećena Aleksandar Vučić je danas odbacio

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari