Borko Stefanović: Vučić da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega 1Borko Stefanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže „koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar“, kako je Vučić tvrdio sinoć u emisiji „Ćirilica“ TV Hepi.

Stefanović u pisanoj izjavi podseča na Vučićeve tvrdnje tokom gostovanja kod u „Ćirilici“ da su Amerikanci bili saučesnici u pokušaju državnog udara u Srbiji i da su ga prisluškivali njegovi saradnici, kojima nije otkrio identitet, tako što su slušali njegove drugare sa stadiona sa kojima razgovara o fudbalu.

„Znaju da se čujem sa njima pa su njih stavili na mere, nisu narko dilere, da bi prisluškivali ono što ja govorim i da vide da li bi mogli nešto da urade sa Amerikancima protiv mene“, citirao je Stefanović Vučićevu izjavu.

„Zahtevam od Aleksandra Vučića da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar. Da li misli na tadašnjeg predsednika Trampa ili njegovog izaslanika Ričarda Grenela ili možda na zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera“, pitao je Stefanović.

On je naveo kako i od ambasadora SAD Entonija Godfrija očekuje da saopšti građanima da li u rečima Aleksandra Vučića ima istine, odnosno da li su SAD ili neki njihovi državljani umešani u pripremu navodnog državnog udara u Srbiji.

Optužbe koje je izneo Aleksandar Vučić su izuzetno ozbiljne i ugrožavaju odnose Srbije sa jednom od najvećih sila na sveta pa je neophodno da se pod hitno utvrde sve činjenice o aferi prisluškivanje za koju predsednik Srbije tvrdi da je bila pokušaj državnog udara u koji je bio umešan „strani faktor“, naglasiio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari