Borko Stefanović: Vučić da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega 1Borko Stefanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže „koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar“, kako je Vučić tvrdio sinoć u emisiji „Ćirilica“ TV Hepi.

Stefanović u pisanoj izjavi podseča na Vučićeve tvrdnje tokom gostovanja kod u „Ćirilici“ da su Amerikanci bili saučesnici u pokušaju državnog udara u Srbiji i da su ga prisluškivali njegovi saradnici, kojima nije otkrio identitet, tako što su slušali njegove drugare sa stadiona sa kojima razgovara o fudbalu.

„Znaju da se čujem sa njima pa su njih stavili na mere, nisu narko dilere, da bi prisluškivali ono što ja govorim i da vide da li bi mogli nešto da urade sa Amerikancima protiv mene“, citirao je Stefanović Vučićevu izjavu.

„Zahtevam od Aleksandra Vučića da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar. Da li misli na tadašnjeg predsednika Trampa ili njegovog izaslanika Ričarda Grenela ili možda na zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera“, pitao je Stefanović.

On je naveo kako i od ambasadora SAD Entonija Godfrija očekuje da saopšti građanima da li u rečima Aleksandra Vučića ima istine, odnosno da li su SAD ili neki njihovi državljani umešani u pripremu navodnog državnog udara u Srbiji.

Optužbe koje je izneo Aleksandar Vučić su izuzetno ozbiljne i ugrožavaju odnose Srbije sa jednom od najvećih sila na sveta pa je neophodno da se pod hitno utvrde sve činjenice o aferi prisluškivanje za koju predsednik Srbije tvrdi da je bila pokušaj državnog udara u koji je bio umešan „strani faktor“, naglasiio je Stefanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Borko Stefanović: Vučić da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega”

  1. Pošto ti je poznato da je 1882 puta razgovarao sa strancima nema potrebe da kaže da kim je razgovarao. Tebi je to poznato jer si deo te špijunske aktivnosti.

  2. Borko Stefanović ovim napadom na Vučića pokušava da prikrije sve one koji su učestvovali u napadu na državu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.