Borović: Marković i Dačić mogli bi biti optuženi za ozbiljna krivična dela 1Foto: Medija centar

 Član Predsedništva Narodne stranke, advokat Borivoje Borović, izjavio je da bi javni funkcioneri Dragan Marković Palma i Ivica Dačić mogli biti optuženi za ozbiljna krivična dela za koja su zaprećene višedecenijske zatvorske kazne, ako navodi o podvođenju maloletnica budu potvrđeni u istrazi.

„Ako se dogodilo ono na šta je ukazala (potpredsednica Stranke slobode i pravde) Marinika Tepić, onda je reč o ozbiljnim krivičnim delima – navođenje na prostituciju, pa čak i trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina i nadležno je Tužilaštvo za organizovani kriminal“, rekao je Borović.

On je za televiziju Nova S rekao da svi koji se pominju u vezi sa podvođenjem maloletnica moraju biti predmet ozbiljnog psihijatrijskog i psihološkog veštačenja, a kako je dodao, „mora da progovori bar jedna žrtva“.

„Lokalni moćnici imaju ambiciju da vrlo brzo dođu do svoje pravde uz pomoć medija bliskih vlastima i uz pomoć lokalnog tužilaštva i lokalnih sudija“, ocenio je.

Borović je dodao da trenutno nema istrage, a da Marković nije dao izjavu kao okrivljeni nego kao građanin.

Kako je naveo, niko iz vlasti ne štiti Markovića već svi ćute, jer „osluškuju šta će se dogoditi“.

On je ocenio da bi Srpskoj naprednoj stranci bilo veoma korisno da se okrnji rejting SPS-a i Jedinstvene Srbije i zaključio da su Marković i Dačić „pušteni niz vodu“.

„Aktuelnom režimu, kojem su oni koalicioni partneri, vrlo bi dobro ‘leglo’ da se otvori neka nova i velika afera, i tako bi u drugi plan pali ‘Jovanjica’, ‘Krušik’ i afera ‘prisluškivanje'“, rekao je Borović.

Advokat je naveo da nije čuo da je ministarka Zorana Mihajlović podržala Mariju Lukić, koju je zastupao u postupku za seksualno uznemiravanje za koje je osuđen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari