Boško Obradović: Staćemo na put novom fašizmu oličenom u Srpskoj naprednoj stranci 1Foto: Medija centar

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas su optužbe za fašizam, koje su predstavnici vlasti uputili članovima tog pokreta, pokušaj diskvalifikacije „ozbiljne opozicione opcije“ koju vlast kako je rekao, ne može na drugi način da uceni, kupi i skloni sa političke scene.

„Razumem da se naprednjaci plaše i da nemaju rešenje za Srpski pokret Dveri, ali svakako rešenje nije vređanje za fašizam. U tom smislu, kao izraziti antifašisti mi ćemo stati na put ovom novom fašizmu oličenom u SNS-u. Ako pogledate taj kult vođe, te partijske falange, ako pogledate na koji način je organizovana Srpska napredna stranka, to ima elemente fašizma“, rekao je Obradović u Kragujevcu.

On je ocenio da „nema veće uvrede“ za jednog Srbina od optužbe da je fašista.

„Mi ćemo apsolutno tužiti svakoga za pogrdne nazive, pa neka on na sudovima onda dokazuje šta je time hteo da kaže“, rekao je lider Dveri novinarima.

Obradović je dodao da je „izraziti antifašista“ i da je takav Srpski pokret Dveri.

„Prvi brojevi časopisa Dveri srpske bili su posvećeni borbi protiv nacizma i slavili su pretke koji su dali svoje živote za prve oslobođene gradove i teritorije pod nacizmom u Drugom svetskom ratu“, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari