Božović: Delegacija ministra odbrane došla u civilnim odelima, nisu se presvlačili 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da su ministar odbrane Aleksandar Vulin i delegacija na pomen bivšem ministru odbrane SRJ Pavlu Bulatoviću danas došli vladinim avionom u Crnu Goru i da nisu bili u uniformama.

„Sošli su u civilnim odelima po prethodnoj saglasnosti i pravilima Crne Gore. Nije tačno da su pokušali da uđu u vojnim uniformama,“ rekao je Božović podgoričkim „Vijestima“.

„Nije bilo nikakvog presvlačenja. Dolazak, boravak i odlazak bili su dostojanstveni i u duhu povoda kojim su došli“, rekao je Božović povodom pojedinih napisa da im nije dozvoljen ulazak u vojnu uniform pa su se zato presvačili da bi ušli u Crnu Goru.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović potvrdio je danas da je delegaciji Srbije dozvoljeno da dođe u Crnu Goru u posetu koja nije državna, ali bez vojnih uniformi.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin s pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajkom Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem, danas je u selu Gornji Rovci, kod Kolašina, položio venac na grob ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića, ubijenog 7. februara 2000. godine u jednom restoranu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari